Citat:
În prealabil postat de Doriana
Eram om. Creatura a lui Dumnezeu ratacind prin lume fara rost si fara tel. Am devenit crestina cand am inceput sa-L urmez pe Hristos. Dar ca sa-L urmezi trebuie mai intai sa-L cunosti, nu? Tu poti urma pe cineva de care nici nu stii cum arata?
|
Cand mergeai la Biserica Ortodoxa, si incercai sa asculti lalaiala preotului, sau predica neconvingatoare, si delocconsistenta...pe cine urmai?
Poate vrei sa spui doar ca...viata ta nu atat de bogata ca acum, si nu simteai ce simti acum, dar eu zic...ca tu il urmai tot pe Hristos, intr-o Biserica Ortodoxa, ascultai tot lucruri despre Hristos, Il cunosteai, stiai clar de existenta Lui, pentru ca de asta te si numeai ortodoxa, si tocmai de asta te mai rataceai prin Biserica Crestina Ortodoxa...si nu pe la Moschee, deci termenul este extrem de clar, iar statutul de crestina...asisderea!!!
Citat:
Inseamna sa nu pretuiesti nimic mai mult decat pe Hristos. Daca dai cu toporul in capul omului, ura ta e mai importanta decat porunca lui Dumnezeu "sa nu ucizi".
|
Pacatele se limiteaza doar la cele 10 porunci? pai inseamna ca betivii sunt crestini fara nicio problema in ochii NP..pentru ca respecta cele 10 porunci, sau fumatorii, iubitorii de arginti, cei care merg la discoteca, jignesc, sunt mandri, superficiali, nu au suficienta iubire crestineasca pentru aproapele...
Adica na, conform interpretarii celor 10 Porunci la modul asta, Porunca a 2 a, a fost simplificata simtitor, si doar cei care se inchina la zei, sau icoane sunt pacatosii, pentru ca cei care stau pe munti de bani...dar nu se inchina lor, sunt ok....
Macar am inteles ceva din mentalitatea voastra, si anume faptul ca s-a mai restrans aria pacatosilor necrestini...
Citat:
Aici nu inteleg ce vrei sa spui.
|

.....
Chiar, in lumina celor afirmate de tine, ar mai avea vreun sens sa intrebam, sau sa fim intrebati ce optiune religioasa avem, daca putem trage concluziile si singuri...la fix, in baza a ceea ce vedem?
Dar totusi acest fapt, poate veni chiar in contradictie cu una din cele 10 Porunci, si anume:"Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău."