View Single Post
Vechi 17.04.2010, 20:44:23
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Un singur lucru as vrea sa subliniez aici: Iisus nu a scos biciul sa loveasca un criminal, un hot, o femeie care a savarsit adulter, nu a lovit nici atunci cand pe El L-au biciuit si L-au scuipat - toate aceste lucruri El ne indemna sa le iertam. Un singur lucru L-a adus la acea sfanta manie, si acel lucru l-a si explicat. S-a maniat pe aceia care au facut din Casa Tatalui, care trebuie sa fie casa de rugaciune, - ce au facut? cuib de talhari, taraba negustoreasca... adica cei care au nesocotit BISERICA au fost pedepsiti de El. Atinsi sau nu cu biciul, sau doar goniti - nici nu stiu daca asta mai are relevanta.
Cred ca a vrut sa ne arate ce nu trebuie sa trecem cu vederea: calcarea in picioare a credintei. Numai aici ne da voie - ba chiar ne indeamna prin propriul exemplu - sa punem mana pe bici.
Si, da, de acord si cu vidoveczandrei - sfantul ierarh Nicolae, bland si iubitor, loveste cu palma obrazul cui? Al ereticului! Vedeti?
Pai si tu zici ca Isus a desemnat acel loc drept "cuib de talhari ",deci nu in oamnei cinstiti a dat cu biciul si i-a mustrat cu cuvinte grele si aspre.! Ori se stie ca talharia este furtul prin violenta, deci erau niste criminali si oameni violenti acolo,putem presupune prin extindere.Pestera de talhari,parca i-a zis Isus acelui loc ! Deci, Isus ,totdeauna, prin pildele sale, putem presupune ca a vrut sa zica mai mult: adica ca,fata de asemenea oameni care populeaza acea pestera de talhari, trebuie sa ridicam biciul si nu sa intoarcem obrazul !
Eu as zice, ca dincolo de actul credintei, Isus a vrut sa instaureze LEGEA, adica buna randuiala in Cetate !
Reply With Quote