View Single Post
Vechi 17.04.2010, 23:47:11
vasalie
Guest

Implicit

[quote=Mihnea Dragomir;236416]
Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
În acest pasaj, Sf Apostol Pavel arată că nu mai este necesară circumcizia pentru neamuri. El este Apostolul Neamurilor și se adresează neamurilor (cosmopolitul Corint nu face parte din lumea iudaică și se pune problema dacă cei care cred în Zeus și se convertesc trebuie să se mai taie împrejur). Circumcizia nu mai este necesară, fiindcă a fost înlocuită de Botez. Un nou legământ a apărut prin Încarnare, iar cel vechi nu mai este actual și nici nu mai are putere mântuitoare. NU este vorba de botez aici, Apostolul nu spune "Botezul nu este nimic și nebotezul nu este nimic".
Aceeasi vorbareala goala. Va intreb: ce va impiedica sa respectati botezul lui Hristos (adica, dupa exemplul lasat de Mantuitorul si dupa invatatura lasata de El)?

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dacă Apostolul exact asta face, compară circumizia cu Botezul creștin, cum îndrăzniți să spuneți că nu trebuie comparate ?
Si, daca totusi le comparam (circumcizia si botezul) inseamna ca trebuie ca botezul sa fie facut precum circumcizia (la 8 zile de la nastere) sau trebuie facut asa cum a poruncit Domnul Iisus Hristos (in urma propovaduirii si a credintei)?

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Fugiți de dezbatere sau pentru ce încercați să deschideți un nou front de discuție ? Noi vorbim aici despre necesitatea biblică a botezării copiilor. La vremea respectivă, voi demonta și această altă minciună a "creștinilor" adventiști. Pe rând, pe rând, până iese untdelemnul la suprafață, pentru ce vă grăbiți ?
Sa vedem cine minte. Eu (adventistul) sustin ca din biblia catolica a fost stearsa porunca a 2-a. Porunca a 10-a a fost impartita in doua ca sa iasa numarul de 10 porunci. Demonstrati-mi ca mint. Sau, se adevereste ceea ce a profetit Daniel, cand a spus, despre acel corn, ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25)?

P.S. Ramanem la subiectul botezului.Falsificarea Sfintei Scripturi (prin stergerea unei porunci dumnezeiesti) ramane o tema de meditatie pentru dvs. Puteti deschide o discutie pe aceasta tema, cand doriti (daca uitati, o sa va mai amintesc eu).
Reply With Quote