View Single Post
Vechi 18.04.2010, 08:00:12
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (IV)

Concluzia nu se poate deci formula fără a trece în revistă aceste criterii de validare ale proorociei. În prealabil, pentru a stabili gradul de disociere determinat de manifestările oniric-“proorocești” ale Mariei, va trebui să trecem în revistă unul câte unul criteriile din Scala Experiențelor Disociative care descriu gradul de implicare în simptomatologia pacienților de acest tip:

a) 90% - declară că există o altă persoană în interiorul lor
b) 87% - declară că aud voci care le vorbesc
c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor
d) 81% - simt că o altă persoană îi controlează
e) 81% - au amnezie pentru evenimente petrecute în copilărie
f) 73% - când vorbesc despre propria persoană mai spun si “noi”
g) 70% - declară că există o altă persoană în interiorul lor care poartă un alt nume
h) 62% - nu-și amintesc de lucruri pe care cei din jur spun că le-au făcut
i) 56% - trăiesc sentimente de derealizare
j) 44% - nu recunosc persoane care se comportă familiar cu ei
k) 42% - observă că dispar anumite obiecte din jurul lor
l) 31% - observă că apar, nejustificat, diferite obiecte în jurul lor
m) 27% - în diferite momente, au scrisuri diferite

Vom relua aceste criterii unul câte unul și vom căuta pentru fiecare din ele să regăsim în scrierile pucioșilor texte de unde să rezulte care dintre aceste experiențe disociative nu îi erau străine lelicăi Maria.

a) 90% - declară că există o altă persoană în interiorul lor

Exemplul 1. În care “Trâmbița Verginica”, ajunsă în ceruri, se reîntoarce pe pământ să trâmbițeze din lelica Maria, sora sa după trup:
... O, zice Domnul: „Verginico, vei merge înapoi pe pământ și întări-voi trâmbița Mea prin mlădița crescută dintr-o rădăcină cu tine, pentru pregătirea poporului pe care l-ai câștigat“.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 01-08-1982)

Exemplul 2. În care Dumnezeul Pucioasei coboară din cer și se aciuează în trupul lelicăi Maria:
“... Cobor și Mă aciuez în acest trup, că pământul e murdar, e plin de tină și de păcat, și pe timp ce trece nu mai aveți pe unde călca cu piciorul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 02-04-1989)

b) 87% - declară că aud voci care le vorbesc

În cursul ședințelor de “comunicare”, lelica descria uneori un dialog cu una sau mai multe persoane din lumea “de dincolo”, dialog în care lelica nu intervenea , dar îl reproducea aidoma, gura ei reproducând dialogul.

Exemplu. În care Maria aude vocea Domnului, conversând cu spiritul Verginicăi. Domnul îi poruncește Verginicăi să o invesească pe Maria succesoare indirectă la “pororocie”, adică vor “prooroci” amândouă:

“ …Iată Verginico, îți dau poruncă. Uite Verginico, această sfântă cruciuliță este a ta, îți va fi armă de biruință iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni și vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta. Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Pregătiți oile, că în curând vine Păstorul cel mare să le ia în primire…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983

c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor

Exemplu. În care Maria aude vocea Verginicăi, care îi vorbește din partea “Domnului”. Duhul Verginicăi vorbește prin gura Mariei cu cei doi “păstori” - păstorul Daniel, zis nea’ Mișu, (pe numele său adevărat Dănciucă Gheorghe)și păstorul Cristea, zis nea’Cristea (pe numele său adevărat Costache Cristea):
“...Iată ce îmi zice Domnul: ”Du-te, Verginica, du-te, că au intrat lupii în oile tale. [...]
Of, Daniele și Cristea, veniți în ajutorul oilor mele.[...]
Lelica, spune-le să te creadă că eu le vorbesc, eu, mămica lor, păstorul [...] Nu v-am părăsit. Mereu vin și vă cercetez și vă binecuvintez masa și casa și pe toți “ (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 februarie 1982)

d) 81% - simt că o altă persoană îi controlează

Exemplul 1. Viața lelicăi Maria era condusă în toate amănuntele de către spiritul Verginicăi:

“După plecarea ei cu trupul dintre noi, toate soroacele ce i s-au făcut au fost dirijate de duhul ei, căci o trimitea Domnul la sora ei, Maria, și îi spunea ce mâncare să pregătească, ce lucruri să dăm milostenie și cui să le dăm.
După împlinirea unui an, când s-au împlinit soroacele rânduite de sfânta biserică pentru ușurarea sufletului și trecerea prin cele douăzeci și patru de vămi ale văzduhului, a venit la sora ei în vis și i-a zis: „Surioara mea, m-a trimis Domnul înapoi la poporul meu, că atunci când mă petreceați la mormânt, duhul necurat juca de bucurie și zicea că a rămas poporul singur, pe mâna lui“. De atunci mămica Verginica îi șoptea mereu la ureche sorei sale cuvinte de la Domnul pentru corectarea vieții noastre și ne aducea noile învățături și cerințe necesare intrării la nunta Mirelui ceresc. Mulți creștini au judecat acest plan dumnezeiesc și spuneau: „Nu se poate să aibă sora lui Verginica acest dar de la Dumnezeu, că ea nu a avut postul de patruzeci de zile“. Iar mămica ne-a spus că Domnul a păstrat-o curată cu trupul după nașterea copiilor și a oprit-o de la carne, ceea ce ea a împlinit cu toată dragostea.
Mămica Verginica a condus în toate amănuntele viața surioarei sale, Maria, și îi spunea să facă mătănii, să fie și pentru ea, căci zicea: „Eu, lelico, cât timp am fost în trup, am fost în suferință și nu am putut să fac“. O trimitea la preotul din sat să-l roage să spună poporului în biserică să facă semnul crucii drept, zicând: „Decât o sută de cruci strâmbe, mai bine una dreaptă. Crucea strâmbă osândește, crucea dreaptă mântuiește. Să nu mai pună creștinii perniță când stau în genunchi, căci Măicuța Domnului nu pune așa ceva, și are răni la genunchi, rugându-se pentru toată lumea“. Așa a condus Dumnezeu apoi pe poporul Său în restul vremii comunismului, prin cuvântul Său transmis prin gura proorociței Virginia, scris de mâna surioarei ei.”
(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 73, după mărturisirea lui Bănescu Emilian)

Exemplul 2. Lelica Maria este chemată să lase totul deoparte și să o servească pe Verginica:

“Lelica mea, trezește-te și mă vezi, că am venit și vin mereu, dar nu mai am mult de venit. Mai am un pic, mai am un pas. Servește-mă, lelica mea, că mă servești în binele tău și al poporului și al tuturor celor care mă ascultă și mă primesc.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25 iunie 1982)
... O, lelica mea, fii bine atentă la ce spun eu, la ce te rog eu. Avem mult de lucru. Când mai terminăm? Cine să mă ajute pe mine să îndeplinesc ceea ce mi-a dat Domnul? Lasă la o parte toate și ajută-mă.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 10 iulie 1982)

Last edited by mariamargareta; 18.04.2010 at 08:11:04. Motiv: S-a explicat cine sunt "Daniel și Cristea".