Subiect: Botez de 2 ori?
View Single Post
Vechi 13.04.2007, 23:42:08
andrei_mihai andrei_mihai is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.03.2007
Implicit

pey ce sa zic... in primu rand vreau sa-mi cer scuze daca te-am enervat, pt ca imi dau seama ca nu ai scris cuvintele alea cu zambetul pe buze. pey ce sa zic... prorocii astia mincinosi... nu spun cine sunt din motivele mele, dar recunosc ca exista in orice doctrina... e si greu sa nu existe. la faza cu botezul iarta pacatele.. tot nu inteleg, pt ca il facem o data si dupa aia nu mai [pacatuim sau cum? oricum sa zicem... dar prin 1 ioan 1 cu 8 sau 9 se spune ca marturisindu-ne greselile El este drept si ne iarta, nu prin botez ci prin a le marturisi. deci aceasta e procedura standard de iertare a greselilor... in fine.... nu consc situatia din orasul tau in legatura cu Bisericile, dar am tv si vreo 30 de Biserici prin orasul in care stau eu(Buzau) si vad ca aici situatia nu este cam roz.. sa zic ca vin la Bserica vreo 100 de pers/pe fiecare Biserica... dar doar pt a se face prezenta si a mai vedea cine a mai venit pe acolo si nu prea se aplica chestiile alea din Biblie cum ca primii apostoli staruiau , si in rugaciune post, frangerea painii si invatatura. acum e mai simplu , pupi doua icaone iei vreo 3 lumanari le aprinzi mai te uiti prin Biserica si hai acasa. si app aici nu condamn numai popii ci si pastorii care nu se implica, pt ca exista o gramada de posibilitati de a adce lumea la biserica. pot spune ca eu nu am vorbit cu preoti decat dupa ce am fost la o biserica "sectanta", si nici atunci prea mult. fratilor, din punctul vostru de vedere eu sunt pierdut adica iadul ma asteapta, pey ar trebui sa se zbata cineva pt categoria asta de pesroane destul de mare care merge in iad, nu doar atunci cand se paraseste Biserica Ortodoxa.si inca o chestie. sunt sigur ca in toata aceasta perioada de 2000 de ani Duhul lui Dumnezeu a lucrat, dar mai este cineva care lucreaza intr-una: diavolul. si in tot acest timp gandeste-te care este posibilitatea ca nici o invatatura sa nu fie afectata. asa ca daca Dumnezue vroia ca eu sa fac 40 de pomeni scria in Biblie, pt ca El stia cum va arata Biblia, si stia ca sunt o multime de oamnei care se ghideaza dupa Biblie, asa ca nu-i lasa doar pe ortodocsi sa ajunga in rai. si nu stiu cum sa-ti spun dar Iisus a condamnat traditia in Vechiul Testament in multe cazur, pt ca ei tineau traditia mai mult decat ce le-a zis Dumnezeu.... oricum eu sunt sigur ca Dumnezeu nu doreste ca toti americanii sa mearga in iad. si dap americanii merg mult mai mult la biserica. sa-ti spun ca acolo bisericile au ceva de genul 50000 de membrii, si membrii implicati. asa ca ... eu raman la ideea ca nu religia te mantuieste, si app eu am plecat din Biserica Ortodoxa pt ca eu nu cresc in ea.. daca tu cresti mai bine in Biserica Ortodxa nu iti spun sa pleci din ea, dar eu personal am crescut, si pser sa cresc in continuare intr-o biserica crestina dupa evanghelie, unde accentul se pune pe Biblie. si app iti sugerez sa confrunti Biblia ortodoxa cu una in alta limba de ex: e traducerea aia in engleza international, si banuiesc ca e mai corecta, si app cornilescu(tipu care a tradus Biblia "sectanta") a fost ortodx cand a tradus-o Biblia si biblia asta a fost folosita catva timp de Biserica ortodoxa. si dap eu raman de parere cu Luther numai scriputra are autoritate de adevar, pt ca si eu pot sa-ti stalmacesc un text pana iese ce vreau eu, dar in momentul in care urmezi doar scriptura, tare fain s-ar trai in Romania
Reply With Quote