Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Este posibil să fi văzut doar bătăi de joc, nu știu ce ai văzut. Sunt multe caricaturi pe youtube. Și eu am văzut unele și am fost la fel de oripilat ca și tine.
Eu știu însă experiența mea, a multora din jurul meu, știu câte ceva din Biblie pe tema asta. Și cred.
|
Chiar toate cele de pe youtube sunt caricaturi, rautati...si nicio inregistrare adevarata?
In fine, ceea ce am vazut eu pe youtube, sunt inregistrari care iti ridica parul creasta, si de asemenea...inregistrarile care surprind o cantare, un cor, un concert...sunt de fapt alte momente decat cele in care coboara "Duhul Sfant", deci ceva nu se leaga.
Poate nu inteleg eu, dar Duhul Sfant coboara asa peste toti, in timp ce pastorul indeamna insistent spre acest lucru...dar de ce nu ar cobori in timp ce o formatie canta de exemplu? S-ar opri din cantat, pentru a-l lauda pe crestinul daruit...care vorbeste in limbi, sau care ar fi atitudinea in fata unui astfel de moment spontan?
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nu, nu cred că fiecare cult are darurile lui. Cred că Duhul Sfânt are darurile și le dă, în egală măsură tuturor creștinilor care le cred, le acceptă, le doresc...
|
Ok, deci le da...dar parca darurile Duhului Sfant ar fi conditionate numai de indemnurile pastorului, dar de ce nu s-ar intampla intr-o piata aglomerata, in timpul unei excursii in Japonia, in metrou..in tramvai, la un concert de opera...deci asa cum afirmati ca se intampla in cazul Sfintilor Apostoli, care propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu multumilor care nu Il cunoasteau...deci nu unul altuia, ci unor oameni care intelegeau ce aveau ei de spus.
Pana la urma ceva scrie in Biblie, si cam cu totul altceva se intampla in comunitatile penticostale, unde crestinii vorbesc unul altuia, de fapt ceilalti nici nu inteleg macar ce zice respectivul...si trebuie musai un translator, desi nu e nici macar limba straina, ci ceva ce poate fi inteles doar de o singura persoana. Cum se explica aceste particularitati, care pe mine nu ma trimit absolut deloc cu gandul la Sfanta Scriptura, la propovaduire...
De ce pastorul nu primeste darul, in momentul in care coboara peste cei prezenti..si doar monitorizeaza? Ce rol are pastorul, in acest moment?
Ce alte daruri mai aveti, pentru ca observ ca acesta e un dar foarte vizibil...dar tu vorbesti de daruri?
Ce daruri avem noi ortodocsii?
Ce daruri au catolicii, adventistii, baptistii, luteranii, reformatii, evanghelistii...?