View Single Post
Vechi 18.04.2010, 23:57:50
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (VI)

B. al doilea vector: diavolul. Întrebarea este deci: Prin lelica Maria vorbea diavolul?

Pentru a răspunde la întrebare trebuie să cântărim efectele benefice sau negative aduse de propovăduirea lelicăi Maria. Spre deosebire de Verginica, pe care pucioșii o declară “sfântă”, lelica are un rol marginal: acela de a face legătura ca o punte între Verginica și Mihaela. Ca să se vadă că a fost o punte, liderii pucioși au falsificat mesajele lelicăi în felul următor: cele din anii 1982-1984 le-au atribuit Verginicăi prin falsificări masive în text; cele de după 1984 le-au lăsat cum erau, ca să rezultă că în partea a doua a activității “proorocești”, lelica a primit și ea cinstea de a-i vorbi Domnul direct, fără intermediul Verginicăi. Apoi au consemnat acest fals în scris , printr-un alt cuvânt, care scoate evidență aceste două etape:

Etapa 1, anii 1982-1984, cea falsificată (Verginica îi vorbea Mariei din cer) este ilustrată prin cuvintele: “Mi-am așezat lucrarea mea cerească peste surioara mea”;

Etapa a 2-a ( “Domnul îi vorbea Mariei din cer)

“– Doamne, [...] Tu ești Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, focul cel mistuitor, care m-a pârjolit pe mine vreme de douăzeci și cinci de ani în mijlocul unui popor [...] Eu, [...] m-am rugat Ție s-o cureți pe surioara mea, s-o pețești pentru Tine, iar eu să-Ți fac trecerea mai departe spre popor, Doamne. Tu ai împlinit rugăciunea mea cea pentru poporul meu și mi-ai pregătit puntea. Mi-am așezat lucrarea mea cerească peste surioara mea, și din cer am lucrat pe pământ cu ea, și mi-am încredințat poporul că ea este cuvântul meu prin ea. Am făcut semne mari, doveditoare pentru mine în ea, și Te-am rugat apoi să treci cu mine în ea și Tu, Doamne, iar apoi să-Ți fac trecerea între mine și poporul meu, ca să nu moară lucrarea cuvântului Tău, lucrarea cea începută prin mine de Tine în anul 1955. Ai lucrat minunat, Doamne. Ai lungit zilele surioarei mele și Ți-ai făcut trecerea spre poporul cel nou pe care-l hrănești azi cu tainele cele din urmă, cu împlinirile vestite încă din vremea trupului meu pentru ca să se săvârșească peste pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 7-04-1999)

Pe la sfârșitul activității ei “proorocești”, lelica este mustrată (de duhul care-i vorbea Mihaelei) că e prea “slabă”, lăsându-se manevrată de către creștini pentru interese meschine.
Între anii 1990 și 1994, la Pucioasa vorbeau la mare concurență două duhuri distincte, ambele pretinzând că vorbesc pentru și din dreptul lui Dumnezeu. Unul dintre duhuri vorbea prin lelica Maria, așa cum văzuse ea că vorbise și Verginica, sora ei, către popor, adormită(?) în pat. Din ce a apărut în carte reiese că textele lui păreau scurte, seci, scrise într-un limbaj rustic. În cei patru ani au fost consemnate 303 mesaje, care se întind pe 38 pagini de carte, în medie câte 8 mesaje pe pagină. În aceeași perioadă, mesajele primite de lelița Mihaela de la duhul care îi vorbea ei au fost în număr de 249 și se întind pe 438 pagini de carte, în medie câte 1/2 mesaj pe pagină. Explicația e simplă: concurența dintre cele două “proorocițe” s-a prelungit și după moartea Mariei: liderii pucioși au prescurtat la maximum aproape toate mesajele lelicăi, în timp pe cele primite de Mihaela le-au reprodus integral.
Odată declanșat conflictul de interese pentru obținerea hegemoniei la “proorocie” , liderii pucioși Mihaela și Nicușor o declară pe Verginica de partea lor, iar pe lelica o prezintă în culori nefavorabile, prizonieră intereselor unor “creștini plini de răutate”, care nu-i prețuiesc pe noii lideri de la Glodeni. Duhul Verginicăi îl trimite pe Nicușor în solie la lelica, căutând s-o convingă prin el că acei creștini care o prețuiesc sunt de fapt oameni cu vicleșug, pe care Domnul îi păsuiește și “le caută în plăcerile lor” numai ca să n-o mai supere pe lelica spunându-i adevărul despre ei. Aberațiile se țin lanț și intrigile se țes insidios: ceea ce nu-i spune Domnul lelicăi va trebui ca Nicușor să-i sugereze, căci aici se potrivește proverbul “bate șeaua ca să priceapă iapa”. Deși lelica primește și ea mesaje de la același duh al Verginicăi, duhul rival (cel care vine la Mihaela) se comportă ca și când singurul mijloc de comunicare disponibil la lelica este... Nicușor:

“ Nicușor, mai du-te, mămică, pe la lelica mea câteodată, că merg cu tine și eu. O, și pentru că ai călcat cu pașii tăi pe acolo, ce mult rău am spulberat eu de la ea și ce lucru bun am făcut noi amândoi la ea, că la ea se duc creștinii mei cu toate gândurile lor, și au în ei duhul răzvrătit, și Domnul n-o mai supără pe surioara mea și nu-i mai spune ei că nu e bine cum sunt creștinii mei, nu e, mămică, nu e. Creștinii mei sunt plini de răutate pe ce am eu la voi și sunt cu învinuiri asupra voastră și sunt cu pretenții și cu vicleșug, și Domnul le caută în plăcerile lor numai ca să țină ascuns cuibușorul de la voi, ca să putem ajunge la capăt cu lucrul bine împlinit. O, și dacă ai fost la ea, dacă ai asculta de trimiterea mea, să știi, mămică, să știi că te voi răsplăti cu iubirea mea cum oi ști eu, că vreau să te am mai cu curaj și mai cu nădejde la lucru, că n-am , mămică, lucrători și n-am de ajunsă credință în toți și n-am de ajuns loc în toți. [...] Măi, copilul meu, cât S-a bucurat Domnul că te-a văzut în casă la surioara mea! Și uite că dusul tău acolo și darul ce i l-ai dus L-a făcut pe Domnul să întărească cu multă putere cerească paza de la voi și ocrotirea de la voi. A plâns Domnul de bucurie și S-a hotărât să-Și arate puterea Sa în calea oricui ar veni să vă destrame vouă pacea și liniștea care trebuie să trăiască aici, dar vrea Dumnezeu mai multă inimă, că din toată inima cerului vă iubește și vă așteaptă să vă vadă biruința, căci El este în fața lucrului vostru.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 13-09-1990)

Păstorii (nea ‘Mișu și nea’Cristea), la rândul lor, sunt rugați să o lămurească pe lelica că partida e pierdută (indirect, ea va trebui să înțeleagă din expresia“să știe și ea mai bine cum e vremea aceasta”, că ar face mai bine dacă s-ar retrage de la “proorocie”) deoarece creștinii ei sunt “bătuți de vânt”, o înșeală pe la spate și au pretenții inacceptabile de la “Domnul”:

“ Voi vorbi cu voi, păstorii Mei [...] Ajutați și pe surioara mea să știe și ea mai bine cum este vremea aceasta. Mi-e milă de ea. Creștinii cei bătuți de vânt vin spre ea, și unii îi dau câte ceva cu lingurița, și cu coada lingurii îi scot ochii, și au apoi pretenție la Domnul, dar Domnul nu se lasă ispitit, și creștinul nu știe aceasta.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14/27 iulie 1991)

După încă un an, “păstorii” sunt rugați din nou s-o convingă pe lelica că “poporul ei” nu mai merită să se ostenească pentru el: nimeni n-o ajută, toți fură și “storc” avantaje prețioase de la “Domnul” pe care le risipesc apoi în nelegiuiri și astfel își bat joc de lelica: îl ispitesc și îl fură pe “Domnul” păcălind-o pe lelica în multe feluri, iar lelica nu știe ce să se mai facă cu ei. Miza ispitirii este “ieslea” de la Glodeni, adică locul unde liderii pucioși Mihaela și Nicușor și-au stabilit “cartierul general”:

“Păstori ai poporului meu, vă rog din nou, mai aveți grijă de surioara mea, ca să înțeleagă și ea ce fel de popor este poporul acesta. Nici cei din casa ei și nici creștinii n-o lasă să fie așa cum voiește cerul să fie. Nu are cine s-o ajute. Se duc creștini care fură, măi mămică, pentru că așa cred ei că e bine. Fură și storc de la Domnul, și se duc și stau în nelegiuiri și în lume și își bat joc de surioara mea. Nimeni nu-i mai dă ajutor de suflet, nimeni nu are milă de duhul ei. Am pe străjerul pus pentru ea, care n-o lasă, dar cei ce fură se duc la ea și fură de la Domnul, și ea nu mai știe cum să stea față de Domnul. Am creștini care ispitesc pe Dumnezeu, care ispitesc înspre această iesle. Fiți drepți și lucrați pe unde este de lucrat. Lucrați cu atenție și cu adevăr și cu inimă cerească peste cei de multe feluri, căci în multe feluri lucrează creștinii acestui popor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1-11-1992)