Subiect: Botez de 2 ori?
View Single Post
Vechi 14.04.2007, 01:18:09
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Nu m-aienervat, pe acest forum care il vrem crestin nu-si au loc nerviiam vratat sa-ti arat, ca tu te iei de lucruri conjuncturale nu de credinta ortodoxa inm sine, dar tu crezi intr-un fel eu in altul, toti credem si dorim mantuirea prin Iisus Hristos asta-i ut doar clar, ceea ce nu-mi convine in afirmatiile tale, este ca tu vezi ortodoxia ca pe o religie si nimic mai mult, poi daca ortodoxia daca nu foloseste practicile tale si a cultului dupa evanghelie asta nu inseamna ca nu indreapta oamenii spre Hristos iar despre botez daca Mantuitorul a zis ca de nu se va naste cineva din apa si din Duh Sfant nu v-a intra in Imparatia cerurilor; poate cineva care s-a nascut din apa si din Duh sa mai fie intinat de pacate, sau sa mai aiba pacate? ca poate pacatui aia-i altceva pt aceasta credinta ortodoxa are taina pocaintei adica taina marturisirii si plangerii pacatelor
cat despre Orasul Buzau, aici te cam prind cu minciuna, cerceteaza mai amanuntit si vezi cata lume e la biserica in fiecare Duminica si nu merg sa faca doar prezenta , ai amintit de frangerea painii, poi asta e punctul central al fiecarei slujbe ortodoxe, frangerea painii si impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos, nicidecum cum zici tu, pupatu icoanelor si aprinsu lumanarilor, vezi, voi protestantii ati fost invatati sa vedeti doar lucrurile superficiale dar nu vi s-a permis sa vedeti in profunzime ortodoxia, putin imi pasa mie de lumanari, eu nici macar nu aprind duminica iar despre pomeni ce sa vorbesc, tu nu te rogi pentru ai tai? uite asa ma rog si eu pt ai mei si-l rog pe preot sa-i pomeneasca in rugaciunea comuna a bisericii, ce-i rau in asta, asta am intalnit-o si la protestanti cand am fost p-acolo
Nici eu si nici alt ortodox pregatit teologic nu te-a condamnat pe tine si fratii tai la iad, noi lasam judecata in mana Celui ce o va face, mai mult protestantii ii condamna pe ortodocsi la iada pt ca le spun ca nu sunt "nascuti din nou"
nu-mi vorbi mie de religiozitatea americanilor caci o cunosc, putin ii doare pe ei de religie, si tot ai amintit de comunitate de 5000 mi de membrii, uite ca in Romania ortodoxa sunt comunitati si mai mari, si nu-mi spune mie ca toti cei 5000 de membrii sunt activi ca n-au cim, eventual cu prezenta dar nici asa nu cred
Iar daca tu arunci ideile si sfaturile sfintilor preferandu-le pe cele a lui Luther atunci ... ce sa mai zic, Domnul sa te aiba in paza, eu raman in ale mele tu in ale tale, Domnul Iisus Hristos este Mantuitorul Izbavitorul si Judecatorul, El sa ne aiba in paza, a Lui e toata slava in veci amin!
Reply With Quote