View Single Post
Vechi 19.04.2010, 11:12:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Adevarat a inviat.

Eu nu vad totusi in cele postate de Dv. nici o dovada clara ca medicina chinezeasca sau homeopatia ar lucra cu energii dracesti.
Puneti doar alaturi niste texte ale sfintilor parinti despre energii necreate (sigur, dar nu de ele e vorba aici) si energii create, printre care unele dracesti (nimeni dontre crestini nu a contestat pe aici ca exista), cu niste comentarii si interpretari proprii (sau sunt de la altcineva? Nu am inteles din ce sursa provin).
Din cate stiu eu pentru a discerne daca lucrarea cuiva este de la Dumnezeu sau de la cel rau, trebuie sa ne uitam si la metode, si la roade.
Ce anume dovedeste ca medicina clasica foloseste energii bune sau neutre, iar cea chinezeasca sau homeopatia energii malefice?
Nu este clar de loc din ceea ce ati postat.

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
Doamnei Fani71, după cum veți vedea în următoarele postări despre trupul îngerilor Sfinții Părinți au clarificat problema.
Sunt interesata sa le citesc.
Din cate stiu eu doar au doiscutat despre asta si au fost de pareri diferite, iar chestiunea nu s-a hotarat la vreun sinod.

Citat:
Înainte de a judeca gândirea Sfinților Părinți ca fiind absurdă trebuie cu frică și cutremur să ne gândim că ei au teologhisit după curățirea prin post și rugăciune și după un dor nespus de Dumnezeu și dragoste neînțeleasă de noi după aproapele. Multă jertfă și durere pe care noi nici măcar cu vârful degetului n-am atins-o.
Așa au trecut de la cunoașterea trupească la cea sufletească și apoi la vederea duhovnicească când au dobândit Mintea lui Hristos. Când au greșit, deoarece au amestecat mintea proprie, ceilalți Sfinți Părinți au corectat, Sfânta Biserică având infailibilitatea Duhului Sfânt și spunând ultimul cuvânt prin Sfintele Sinoade. Când Sfânta Biserică nu s-a pronunțat în anumite chestiuni au rămas părerile lor personale ca teologumene.
Dar noi, dacă dorim să fim ortodocși, cu frică și cutremur ne apropiem de Sfinții Părinți, pentru că nu avem nici mintea curățită prin despătimire nici vederea duhovnicească a lor și, Doamne ferește, nu devenim judecători ai lor ci ne străduim să ne schimbăm noi gândurile după ei. Acesta nu este fundamentalism ci smerenie. Aici, în această chestiune am spus că nu credeți ca o ortodoxă lucrătoare.
Eu nu am negat aceste lucruri.
Ziceam ca provine din fundamentalism ideea ca sfintii parinti ar avea raspuns la toate, luati asa, fara interpretare.
Eu dau principii de gandire, pe care noi trebuie sa le aplicam, folosindu-ne si mintea noastra, la realitatile cu care suntem confruntati. Nu dau raspunsuri directe la orice.
Cine ne spune de ex. ca cele ditate de dumneavoastra se refera la acupunctura, de exemplu?

Citat:
Fundamentalismul înseamnă a silui pe alții să creadă ca tine și a nu-i iubi. Dar eu din dragoste v-am scris și vă scriu, și nu vă silesc chiar dacă mai folosesc stilul literar numit apologetic.
Sunt convinsa ca le scrieti cu intentii bune.
Fundamentalismul nu cred ca este doar siluirea celuilalt, ci este si un mod de gandire. Dar asta este alt subiect.

Citat:
Fiara de la Bruxelles nu e invenția mea și am folosit-o tot în chip apologetic, deci neavând nimic personal cu dvs sau Bruxelles-ul. Este o expresie inventată de cei care au făcut computerul gigantic de supraveghere a lumii. Așa și-au numit ei creația care de fapt este cam sinistră, chiar dacă față de libertatea Ortodocșilor neputincioasă. Adevărata robie nu ne-o dau cipurile ci păcatul și mai ales spurcata mândrie care strigă pentru smerirea noastră forțată și prin robie guvernamentală dacă ne este necesară pentru eliberarea din robia patimilor. Eu nu cred că aceasta este cu adevărat fiara apocaliptică. Despre aceea au spus Sfinții Părinți altele. Așa că dacă doriți întreruperea relațiilor diplomatice faceți-o cu ei nu cu mine. Eu doar i-am citat ca o continuare la titlul Contradicții Hazlii.
Cu durere și dragoste întru Hristos,
Alexandru
Ziceam ca nu avem un vocabular comun pentru ca am auzit de aceste teorii cu fiara de la Bruxelkles, cipurile etc si nu sunt de acord cu ele, iertare, mi se par chiar aberatii...
Dar sunt de acord ca adevarata robie o dau pacatele noastre! Nu cipurile..

Tot asa, robia draceasca nu o da o anumita forma sau alta de medicina, ci punerea voii noastre in slujba duhurilor necurate, sub diverse forme..

Oricum, nu sunt angajata de Comunitatea Europeana ca sa predau religia, ci de statul belgian (cu aprobarea Bisericii)...