View Single Post
Vechi 19.04.2010, 12:05:53
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Imi mentin afirmatiile.
Nu suntem singuri in univers,avem pe sfinti,pe ingeri(ingerul pazitor e chiat langa noi),pe raposati pe Maica Domnului si pe Hristos...Cred ca e suficient..
Crezi ca Iisus s-a mai intrupat la o alta civilizatie? Ca sa inteleg ce vrei sa spui....
Nu e neaparat ca alte civilizatii sa fi cazut in pacat. Insa, chiar daca raul le-a corupt sau nu, Fiul Lui Dumnezeu le-a aratat un alt mod de a atinge desavarsirea, intr-un fel pe care nu pot eu sa-l presupun.

In cazul nostru particular, Iisus Hristos ne-a aratat iubirea Sa printr-o Jertfa sangeroasa dusa la extrem din cauza ticalosiei oamenilor. Dar, cum spune Parintele Galeriu, daca omul n-ar fi cazut, El ar fi gasit o alta modalitate de a ne revela Calea spre o Viata asemenea cu relatia Lui cu Tatal si cu Duhul Sfant.

Deci, Jerta Sa este intr-adevar unica. Pentru celelalte civilizatii, metoda invatarii sfinteniei intru asemanarea cu Sine poate fi alta - nu neaparat o Jertfa sangeroasa.

Cat despre o alta intrupare, nu stiu ce sa raspund. Nu ma indemna sa hulesc, ca sa am ce povesti la urmatoarea spovedanie...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote