View Single Post
Vechi 19.04.2010, 13:54:13
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (VII)

După încă o lună, “păstorii” nea’ Mișu și nea’ Cristea sunt din nou mustrați că n-o ajută pe lelica Maria ca “să fie cu Domnul”, adică să-și abandoneze turma de creștini fideli care i-a mai rămas (pe motiv că aceștia sunt de fapt ispititori și nu slăvesc pe “Dumnezeu”), apoi să renunțe la "proorocie" și să intre sub suzeranitatea noilor lideri pucioși de la Glodeni. Acei creștini vechi (în aparență încă fideli lelicăi) aveau pretenția ca, dacă au stat lângă Verginica, să aibă dreptul să stea și pe lângă surioara ei (numai din interes însă, “ca să fure cuvinte de la Domnul”). Păstorii sunt somați ca să pună căpetenii peste popor ca să-i domolească zelul și “străjeri” care să stea barieră între creștini și lelica, promovând exclusiv “așezările cele noi” (adică să-i susțină pe noii lideri de la Glodeni). Păstorii sunt apoi mustrați că îndoiala lor în legitimitatea noilor lideri pucioși (Mihaela și Nicușor) îl face pe Dumnezeul Pucios să cadă sub cruce, căci El este în luptă grea cu întunericul din creștini și cu necredința lor în noua ordine de la Glodeni și în noii lideri. Lupta pentru supremație între noii lideri pucioși și “poporul cel vechi”, care se încăpățânează să o susțină haotic, cu neorânduială, pe lelica, este Golgotă pentru “Dumnezeul” pucios, care e de partea noilor lideri, iar “păstorii” sunt șovăielnici și sunt prinși la mijloc.

“O, de ce nu vreți voi s-o ajutați și pe sora lui Verginica, măi păstorilor? Iată, iar vă spun: ajutați-o și pe ea să fie cu Mine. Vă spun mereu, și nu voiesc să stea împotriva voastră acest cuvânt mereu spus. Păstoriți oile, măi tată. Învățați-le să nu mai întindă mâna. Învățați-le să lucreze și cum să lucreze. Voi vreți să pierdem toate oile? S-a umplut masa cea din cer cu cuvinte de ispitire de la creștini. În loc să slăvească pe Dumnezeu creștinul de câte ori are de suferit, el vine la vasul Meu și bate și îi zice ce a pățit, dar Eu sunt mai înainte de pățania lui. Creștinii vor să meargă cu ispitirea. Opriți păcatul ispitirii de Dumnezeu, care se urcă de la acest popor! Moise a pus căpetenii peste o mie, peste o sută, peste cincizeci, peste zece, și așa a lucrat Dumnezeu în poporul Său. Dar cum se mai numește ce se întâmplă în vremea aceasta? Cel ce a stat lângă Verginica, stă, și voiește să stea și lângă surioara ei. Dar ce a făcut acest popor? Știți voi ce a făcut? Că dă deoparte pe acest străjer ca să poată lua, ca să poată fura de la Domnul. Dar să aibă oile păstor, măi tată, și puneți și voi peste o sută și peste cincizeci și peste zece, că dacă nu este orânduială, atunci se numește babilon această îmbulzeală fără de orânduială, fără de așezare. Puneți străjeri pe ziduri, și să se țină seamă de așezările cele puse, că iată ce încurcătură de limbi ajunge la ușa lui Dumnezeu! Vorbesc cu voi din cer, și vă rog să nu vă mai îndoiți de lucrarea Mea, că dacă nu v-ați îndoi întru ea, Eu M-aș vedea din lucrul vostru, din duhul vostru, din iubirea voastră, din moartea și din viața voastră. Puneți-Mă la încercare, ca să vedeți că Eu sunt, dar nu vă mai îndoiți întru cele ce sunt cu Mine în această grădină. Și dacă nu Mă veți pune la încercare, atunci ce să fac? Să vă pun Eu, ca să vă fac credincioși? Eu vă mai spun o dată cuvântul Meu: Eu sunt, și sunt adevărat în această grădină. Sunt în luptă grea cu întunericul și cu necredința din vremea voastră. Abia mai pot în cei prin care lupt să-Mi ridic slava Mea pe culmi și pe înălțimi. Și dacă mai sunt atacat și de îndoiala de la voi, voi vreți să cad sub cruce? Eu voiesc să biruiesc împotriva Golgotei și să nu mai fie Golgotă în fața lucrării și desăvârșirii lucrării Mele, că nu sunt eroi cei ce biruiesc pentru neam fără de Mine, ci sunt eroi și ostași biruitori cei ce biruiesc pentru Mine și pentru poporul cerului sfânt, și care slujește cerului sfânt. Eu voiesc să biruiesc, dar să voiți și voi, și să Mă ajutați sub crucea vremii de azi. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 04-12-1992)

În cele din urmă, după ofensive de nestăvilit, lupta pentru putere a luat sfârșit: lelica a abandonat statutul de “proorociță” a Domnului și pe poporul ei cel vechi, rămânând doar cu gradul onorific de “punte de trecere” între Verginica și noii lideri pucioși. Se binecuvintează retragerea ei din munca duhovnicească și se apreciază că viața ei a însemnat o adevărată împlinire pentru “Domnul”. Pentru a înăbuși orice posibilă tentativă de restaurație, liderii pucioși trasează în jurul ei hotar de netrecut, ca nimeni să nu se mai apropie cu necurăția lui de lelica și să-i schimbe gândul de umilință. Începând de acum, lelica intră sub ascultarea noilor lideri de la Glodeni, care devin singurii depozitari ai dreptului de a manipula “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa. Cine iese de acum încolo de sub ascultarea celor doi lideri pucioși ies și din Cuvântul lui Dumnezeu, iar aceasta este declarată “taină înfricoșătoare” ca să nu îndrăznească unul să facă altfel. Puciul de la Pucioasa, în care lelica este trasă pe linie moartă, a reușit. Ea a mai trăit izolată de “popor”, fără a mai promova vreo “proorocie”, până în anul 1998 când a murit și a fost îngropată alături de surioara ei Verginica și de mămica ei Andreiana în cimitirul satului de la Glodeni. “Păstorii” Daniel și Cristea sunt invitați să se retragă și ei cu demnitate de pe scenă, adică fără descurajare, amintindu-li-se că li s-a dat la vremea lor toiagul păstoririi, dar că nu și-au prea înțeles menirea lor. Iar acum, odată cu retragerea din funcție, li se dă în dar binecuvântare de sănătate, ca să-și ducă mai ușor bătrânețele. Cei doi lideri pucioși rămași victorioși, Mihaela și Nicușor, se vor putea bucura de acum de drepturi depline de conducători, fiind numiți “fiii din grădiniță” sau “fiii de la iesle” , singurii care vor aduce de acum încolo “Cuvântul” pe pământ. Ei sunt binecuvântați cu puterea împlinirilor și vor lucra cu duh de îndrăzneală peste vremea care își vede hotarul:

“Se binecuvintează credința și viața și împlinirea cea cu Domnul, pentru surioara mea, ca să aibă putere cu Domnul surioara mea. Iată, trag în jurul ei hotar și însemnez hotarul și curăț mereu cele ale ei și îi dau de la Domnul îngeri îngrijitori și ștergar ceresc, ca să fie mereu ștearsă de necurăția din jur, și îi dau putere să vă asculte. Să vă asculte și să vă iubească și să vă vestească la poporul meu cel credincios și la cel necredincios; și îi dau duh și cuvânt bun și drept; și îi dau duh de ascultare și de atenție, iar voi să-i vestiți aceste daruri pe care eu azi i le dăruiesc, și o rog să facă mai des rost de rugăciuni de dezlegare și de împăcare și de curățire, ca să aibă ea putere din puterea cea bună, și să vă asculte pe voi, copii ai cuvântului lui Dumnezeu. Cine iese din cuvântul vostru, iese din cuvântul lui Dumnezeu, dar poporul acesta nu pricepe această înfricoșată taină în care voi stați.
Se binecuvintează păstorii, măi copii, și să se îmbrace cu putere și să înțeleagă bine cum vine această îmbrăcăminte și din ce este alcătuită această armătură. Peste ei să nu-și facă loc descurajarea, dar să nu-și lucreze descurajare, și, din contra, să-și curețe din jurul lor tot ce pot curăți cu mâinile lor, iar pe celelalte să le lase în grija Domnului. Eu le dau dar de sănătate, că mult este de folos acum darul acesta. Eu le dau darul răbdării și al bunei prevederi, dar le-am dat daruri mari, le-am dat fii lucrători, le-am dat toiag făgăduit încă de mult, dar eu nu știu cât au înțeles ei atunci.
Iar vouă, fiilor din grădiniță, care luați și vestiți împărăția cerurilor, vă dau puterea împlinirilor peste voi; vă umplu gurițele cu izvor de râuri de ape vii, cu izvor de minuni lucrate prin cuvânt, și cu duh de îndrăzneală peste vremea care își vede, de-acum, hotarul. Voi, și piatra pe care stați, purtați semnele Alfa și Omega, dar să fiți desăvârșiți întru această credință.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-12-1994)

Last edited by mariamargareta; 19.04.2010 at 13:58:35.