View Single Post
Vechi 19.04.2010, 14:33:28
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Dar de ce sa-L ceri/primesti de mai multe ori? Daca L-ai primit o data, de ce nu incerci sa-L pastrezi? Pentru ca Dumnezeu nu ia Duhul Sfant de la noi, decat atunci cand vrem noi asta. Sa inteleg ca la voi pleaca si vine de cate ori vreti? Ii dati drumul sa plece si apoi Il cereti din nou?... Greu de inteles....
Nu am cunostinta de botezul care s-ar cere de mai multe ori. Dar e adevarat ca suntem oameni si mai gresim, iar Biblia spune ca pacatuind intristam Duhul Sfant care se departeaza de la noi intr-o masura mai mica sau mai mare. Chiar si ucenicii se strangeau si se rugau sa fie re-umpluti cu puterea Duhului Sfant si sa se faca semne si minuni pentru ca Hristos sa fie proslavit:

"Și acum, Doamne, caută spre amenințările lor și dă robilor Tăi să grăiască cuvântul Tău cu toată îndrăzneala
Întinzând dreapta Ta spre vindecare și săvârșind semne și minuni, prin numele Sfântului Tău Fiu Iisus."

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Mie smerenia si pocainta mi se par infinit mai mari decat vorbitul in limbi.
Duhul Sfant se departeaza de un om care nu are smerenie si pocainta, si ia si darurile cu El.

Citat:
Acesta din urma in ciuda faptului ca e spectaculos, nu are nici o valoare nici aici nici pe lumea cealalta. Nu foloseste nimanui, nici macar sufletului care-l experiaza. E praf in ochi care nu face decat sa confirme faptul ca "da, am gasit calea si Duhul". si din cauza confirmarii asteia false, e foarte greu sa scapi de el.
Ai putea sa-I spui asta lui Dumnezeu? "Doamne, ai dat un dar inutil, fara valoare, praf in ochi?" Nu-i mai simplu sa intelegi de ce a vrut Dumnezeu sa-l dea decat sa hulesti ce nu cunosti?

Citat:
E foarte greu sa intrerupi un cerc vicios care-ti satisface orgoliul: DAAA, A VENIT DUHUL SFANT PESTE MINE! YAY!
Nu-ti inteleg reactia. Nu are nici o legatura cu Duhul Sfant. yacs!

Citat:
In ortodoxie inveti ca si la 70 de ani, dupa o viata sfanta, sa te feresti de inselarile celui ce se face si inger de lumina, cu mari semne si minuni. In penticonstalism te botezi si bang, la sugestiile pastorului, vorbesti in limbi inexistente care impresioneaza anturajul si iti intaresc stima de sine si indreptatirea de sine.
In ortodoxie inveti ca intotdeauna sa-i vezi pe altii mai buni si mai plini de har, si pe tine insuti ultimul nevrednic si pacatos care inca nu a pus inceput bun pocaintei sale nici la 70 de ani, cand chiar iti vin ingerii in chilie sa te conduca spre Imparatie. .
Aceleasi lucruri le invata orice crestin. Dar oameni mandri sunt peste tot, si la ortodocsii cei smeriti si la mandrii de penticostali.
Am mai spus ca nu avem nici un merit ca avem Duhul Sfant. Tu consideri ca ai vreun merit daca Il ai? [caci si tu consideri ca Il ai, nu?] In fiecare zi trebuie sa veghezi si sa te pocaiesti de tot ce e rau. Dar Duhul Sfant nu ne este dat pentru vreun merit, ci pentru indurarea lui Dumnezeu .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14