Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010
Hristos a inviat !
Eu nu inteleg o chestie,acum ceva timp mi-am adus aminte de evanghelia care zicea ca Iisus a intrat in biserica cu biciul si a darmat tarabale la negustori si a certat pe schimbatoii de bani...ei bine daca Iisus a facut asta de ce in biserica se vand icoane,lumanari etc...Nu este tot comert,negustorie ? Stiu ca nu este asa dar poate pare absurd dar de ce nu este asa cum imi imaginez eu ?
|
Biserica nu traieste de pe urma acestui comert, adaosul comercial este foarte mic, aici este diferenta. In timp ce la templu se faceau afaceri, negustorii aceia traiau bine din comertul la templu, la biserica comertul este strict in interesul credinciosilor. Calculeaza tu cam cat se poate castiga din vinderea lumanarilor si vreo 2 icoane si 2 carti intr-o duminica. GAndeste-te ca e doar o femeie, doua salriate ale bisericii, care, pe langa curatenie mai se ocupa si de vanzarea de lumanari. La salariul pe care il ia, ceea ce face e mai mult de dragul bisericii, decat pentru bani. Pe cand la templu erau multi negustori si schimbatori de bani interesati sa se imbogateasca din vanzarea animalelor si schimbul de bani... Arata-mi tu o vanzatoare de la pangarul vreunei biserici care sa fie bogata... Daca vei zice ca nu ea ci preotii... iti zic sa fii tu sigura ca nici acei preoti afaceristi si plini de bani, nu cu lumanari si carti fac ei afaceri, ci cu nunti, botezuri, inmormantari, etc. La bisericile lor sunt chiar putine carti si icoane la vanzare si nu au preturi mai mari decat in alte puncte de vanzare (biserici, librarii, magazine de obiecte religioase, etc).