View Single Post
Vechi 19.04.2010, 19:54:39
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

190. O amnezie ciudată

Pucioșii pretind și totodată îl revendică pe preotul Iosif Trifa ca pe deschizătorul de drumuri a „mișcării” pucioșești. Într-adevăr, în lista celor șapte „trâmbițe” apocaliptice, alcătuită de pucioși, Iosif Trifa ocupă poziția întâi, alături de alte personalități „confiscate” de pucioși ca să le iasă numărul:

“Dar iată, Eu sunt în mijlocul tău, și tu nu cunoști vremea cercetării tale, care vine cu Mine la tine, căci Eu am început să sun din trâmbițe (prima trâmbiță apocaliptică: prooroc preot Iosif Trifa, n.r.) odată cu dezlegarea celui rău (anul 1921: înființarea Partidului Comunist din România, n.r.) și am lucrat lucrarea Mea, și voi birui prin ea, căci din tine, Românie, am ridicat lăstari și am sunat în toată vremea cea roșie, și a fost treaz Duhul Meu în mijlocul tău. Și va învia în tine biserica cea dintâi și se va zidi din nou, căci Dumnezeu lucrează și unește sfârșitul cu începutul, și va fi Ierusalim ceresc pe pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21 noiembrie 1993)

“O, oamenilor, e mare taină țara aceasta, și este scris de ea în Scripturi și se numește țara strălucirilor; se numește așa pentru cuvântul Domnului, care se naște în ea, pentru lucrarea Domnului, care a fost în ea încă din anul 1921 când prima trâmbiță apocaliptică s-a coborât din cer și a sunat pe pământ și a fost dată unui om sfânt, care a fost ales și pregătit de Dumnezeu ca să-I fie trâmbiță trezitoare pe pământ. A luat Domnul dintre preoții bisericii un om cu numele de Iosif (Iosif Trifa, n.r.) și l-a pus să cuvinteze cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei, dar oamenii din biserică l-au omorât dându-l cezarului, că n-au crezut că el era ales de Dumnezeu. Și a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ, și a dat trâmbița unui cioban ca să sune din ea pe pământ cuvintele lui Dumnezeu peste oameni (Petrache Lupu, n.r.). Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot (Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot (Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească. Iar înainte de trâmbița a șaptea a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ și mi-a dat mie trâmbița și am sunat din ea și am fost trâmbița lui Dumnezeu, trâmbița a șasea, despre care scrie în Scripturi așa: "Și a trâmbițat al șaselea înger, și atunci s-a auzit un glas din cele patru capete ale jertfelnicului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu; un glas din cortul ceresc, un glas din templul cerului ca să cheme pe oameni la pocăință, că vine Domnul ca să sune din trâmbița a șasea că timp nu mai este. Iar în zilele când va grăi al șaptelea înger, când va fi să trâmbițeze al șaptelea înger, atunci săvârșită este toată taina lui Dumnezeu, și timpul nu mai este". Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 iunie 1997)

Ce spun însă istoricii și jurnaliștii? Ce spune însuși Iosif Trifa despre “lucrarea Domnului”?

“În preajma anului 1923, îmi făceam un bilanț al activității mele de 10 ani de preoție la țară și un an de redactor la foaia "Lumina Satelor" și mă gândeam cu durere la zădărnicia celor 11 ani de strigare în pustiu, fără urme și fără roade.[...]
În acea noapte, Duhul Domnului mi-a inspirat gândul unei hotărâri care s-a publicat în numărul de Anul Nou 1923, al foii "Lumina Satelor". În această Hotărâre, îi chemam pe cititorii mei să intre în anul cel nou, cu o hotărâre de luptă contra bețiilor, sudalmelor și alte păcate. Prin iscălirea unei declarații, îi chemam să se hotărască contra păcatelor. Din acest început a ieșit pe urmă, mișcarea "Oastea Domnului".” (pr. Iosif Trifa)

“În 1923 apare Mișcarea spirituală "Oastea Domnului", inițiată de preotul Iosif Trifa în urma unei Chemări la o viață nouă în Hristos, publicată în primul număr al "Luminii Satelor" pe anul 1923.” (Nae Ionescu)

Așa s-a ajuns la Noaptea de Bilanț și de Revelație a Anului Nou 1923. Din această noapte de zbucium și de prăbușire s-a născut saltul strălucit și înnoitor al Oastei Domnului.” (Wikipedia)

1923 - apare mișcarea duhovnicească "Oastea Domnului”(OrthodoxWiki)

Este inexplicabilă această discordanță frapantă dintre datele istorice, care arată în mod repetat că Iosif Trifa a înființat Oastea Domnului în anul 1923, în urma unei Chemări la o viață nouă în Hristos, și ceea ce pretind pucioșii (tot în mod repetat): că preotul Iosif Trifa a fost „ încă din anul 1921, trâmbiță trezitoare pe pământ care a cuvântat cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei”.

Oare “Atotștiutorul” de la Pucioasa trece printr-o amnezie imputabilă vârstei?