MM la Școala de corecțiuniune
mariamargareta (mineu corectează cu (știk!))
188. “Fenomenul Pucioasa”(știk!) : un “fenomen”(știk!) cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria”(știk!) : o “trâmbiță”(știk!) retrogradată la rangul de “punte de trecere”(știk!) (VII)
După încă o lună, “păstorii”(știk!) nea’ Mișu și nea’ Cristea sunt din nou mustrați(știk!) că n-o ajută pe lelica Maria ca “să fie cu Domnul”(știk!), adică să-și abandoneze(știk!) turma de creștini fideli(știk!) care i-a mai rămas (pe motiv că aceștia sunt de fapt ispititori(știk!)și nu slăvesc pe “Dumnezeu”(știk!)), apoi să renunțe(știk!) la "proorocie"(știk!) și să intre sub suzeranitatea(știk!) noilor lideri(știk!) pucioși de la Glodeni. Acei creștini vechi (în aparență încă fideli lelicăi) aveau pretenția(știk!) ca, dacă au stat lângă Verginica, să aibă dreptul(știk!) să stea(știk!) și pe lângă surioara ei (numai din interes(știk!) însă, “ca să fure cuvinte de la Domnul”(știk!)). Păstorii sunt somați(știk!) ca să pună căpetenii peste popor ca să-i domolească zelul și “străjeri”(știk!) care să stea barieră între creștini și lelica, promovând exclusiv “așezările cele noi”(știk!) (adică să-i susțină(știk!) pe noii lideri(știk!) de la Glodeni). Păstorii sunt apoi mustrați(știk!) că îndoiala lor(știk!) în legitimitatea(știk!) noilor lideri pucioși (Mihaela și Nicușor) îl face pe Dumnezeul Pucios să cadă sub cruce, căci El este în luptă grea cu întunericul din creștini și cu necredința lor în noua(știk!) ordine(știk!) de la Glodeni și în noii lideri. Lupta(știk!) pentru supremație(știk!) între noii lideri pucioși și “poporul cel vechi”(știk!), care se încăpățânează(știk!) să o susțină haotic(știk!), cu neorânduială(știk!), pe lelica, este Golgotă pentru “Dumnezeul”(știk!) pucios, care e de partea noilor lideri, iar “păstorii”(știk!) sunt șovăielnici(știk!) și sunt prinși(știk!) la mijloc(știk!).
“O, de ce nu vreți voi s-o ajutați și pe sora lui Verginica, măi păstorilor? Iată, iar vă spun: ajutați-o și pe ea să fie cu Mine. Vă spun mereu, și nu voiesc să stea împotriva voastră acest cuvânt mereu spus. Păstoriți oile, măi tată. Învățați-le să nu mai întindă mâna. Învățați-le să lucreze și cum să lucreze. Voi vreți să pierdem toate oile? S-a umplut masa cea din cer cu cuvinte de ispitire de la creștini. În loc să slăvească pe Dumnezeu creștinul de câte ori are de suferit, el vine la vasul Meu și bate și îi zice ce a pățit, dar Eu sunt mai înainte de pățania lui. Creștinii vor să meargă cu ispitirea. Opriți păcatul ispitirii de Dumnezeu, care se urcă de la acest popor! Moise a pus căpetenii peste o mie, peste o sută, peste cincizeci, peste zece, și așa a lucrat Dumnezeu în poporul Său. Dar cum se mai numește ce se întâmplă în vremea aceasta? Cel ce a stat lângă Verginica, stă, și voiește să stea și lângă surioara ei. Dar ce a făcut acest popor? Știți voi ce a făcut? Că dă deoparte pe acest străjer ca să poată lua, ca să poată fura de la Domnul. Dar să aibă oile păstor, măi tată, și puneți și voi peste o sută și peste cincizeci și peste zece, că dacă nu este orânduială, atunci se numește babilon această îmbulzeală fără de orânduială, fără de așezare. Puneți străjeri pe ziduri, și să se țină seamă de așezările cele puse, că iată ce încurcătură de limbi ajunge la ușa lui Dumnezeu! Vorbesc cu voi din cer, și vă rog să nu vă mai îndoiți de lucrarea Mea, că dacă nu v-ați îndoi întru ea, Eu M-aș vedea din lucrul vostru, din duhul vostru, din iubirea voastră, din moartea și din viața voastră. Puneți-Mă la încercare, ca să vedeți că Eu sunt, dar nu vă mai îndoiți întru cele ce sunt cu Mine în această grădină. Și dacă nu Mă veți pune la încercare, atunci ce să fac? Să vă pun Eu, ca să vă fac credincioși? Eu vă mai spun o dată cuvântul Meu: Eu sunt, și sunt adevărat în această grădină. Sunt în luptă grea cu întunericul și cu necredința din vremea voastră. Abia mai pot în cei prin care lupt să-Mi ridic slava Mea pe culmi și pe înălțimi. Și dacă mai sunt atacat și de îndoiala de la voi, voi vreți să cad sub cruce? Eu voiesc să biruiesc împotriva Golgotei și să nu mai fie Golgotă în fața lucrării și desăvârșirii lucrării Mele, că nu sunt eroi cei ce biruiesc pentru neam fără de Mine, ci sunt eroi și ostași biruitori cei ce biruiesc pentru Mine și pentru poporul cerului sfânt, și care slujește cerului sfânt. Eu voiesc să biruiesc, dar să voiți și voi, și să Mă ajutați sub crucea vremii de azi. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 04-12-1992)
În cele(știk!) din urmă(știk!), după ofensive(știk!) de nestăvilit(știk!), lupta(știk!) pentru putere(știk!) a luat sfârșit: lelica a abandonat(știk!) statutul de “proorociță”(știk!) a Domnului și pe poporul ei cel vechi, rămânând doar cu gradul(știk!) onorific de “punte de trecere”(știk!) între Verginica și noii lideri pucioși. Se binecuvintează retragerea ei din munca duhovnicească și se apreciază că viața ei a însemnat o adevărată împlinire pentru “Domnul”(știk!). Pentru a înăbuși(știk!) orice(știk!) posibilă(știk!) tentativă(știk!) de restaurație(știk!), liderii pucioși trasează(știk!) în jurul ei hotar de netrecut, ca nimeni(știk!) să nu se mai apropie(știk!) cu necurăția(știk!) lui(știk!) de lelica și să-i schimbe(știk!) gândul(știk!) de umilință. Începând(știk!) de acum(știk!), lelica intră sub ascultarea noilor lideri de la Glodeni, care devin singurii depozitari(știk!) ai dreptului(știk!) de a manipula(știk!) “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa. Cine iese(știk!) de acum(știk!) încolo(știk!) de sub(știk!) ascultarea(știk!) celor doi lideri pucioși ies(știk!) și din Cuvântul lui Dumnezeu, iar aceasta(știk!) este declarată “taină înfricoșătoare” ca să nu îndrăznească(știk!) unul să facă altfel. Puciul(știk!) de la Pucioasa, în care lelica este trasă(știk!) pe linie moartă(știk!), a reuși(știk!)t. Ea a mai trăit izolată(știk!) de “popor”(știk!), fără a mai promova(știk!) vreo “proorocie”(știk!), până în anul 1998 când a murit și a fost îngropată alături de surioara ei Verginica și de mămica ei Andreiana în cimitirul satului de la Glodeni. “Păstorii”(știk!) Daniel și Cristea sunt invitați(știk!) să se retragă(știk!) și ei cu demnitate de pe scenă(știk!), adică fără descurajare(știk!), amintindu-li-se că li s-a dat la vremea lor toiagul păstoririi, dar că nu și-au prea înțeles menirea lor. Iar acum, odată cu retragerea(știk!) din funcție(știk!), li se dă în dar binecuvântare de sănătate, ca să-și ducă mai ușor bătrânețele. Cei doi lideri pucioși rămași victorioși, Mihaela și Nicușor, se vor putea bucura de acum de drepturi depline de conducători, fiind numiți “fiii din grădiniță”(știk!) sau “fiii de la iesle”(știk!) , singurii care vor aduce de acum încolo “Cuvântul”(știk!) pe pământ. Ei sunt binecuvântați cu puterea împlinirilor și vor lucra cu duh de îndrăzneală peste vremea care își vede hotarul:
continuarea mai jos
|