View Single Post
Vechi 19.04.2010, 21:58:14
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit nu afirma si nici nu lasa sa s

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Câteva mici observații:
-charismele, sau darurile speciale ale Sf Spirit sunt gratuite, adică se dau fără legătură cu meritul personal. Charismele nu demonstrează sfințenia cuiva, după cum și invers: cineva poate fi sfânt fără charisme. Pe de altă parte, existența charismelor nici nu probează lipsa de sfințenie a cuiva, ci pur și simplu sunt două lucruri fără legătură.
-sfinții vindecă (de boli fizice) în mod excepțional: de sănătatea oamenilor se ocupă mai des medicii decât sfinții. Prin urmare, este bine să citiți metodele prin care se vindecă oamenii cu ajutorul medicilor, iar între aceste metode, un studiu atent și nepărtinitor vă va arăta că homeopatia ocupă un loc anume (desigur, alături de alopatie, chirurgie, tratamentul fizic și alte metode terapeutice). Prin urmare, sfinții e normal să vindece (atunci când o fac) cu ce se pricep ei mai bine: cu rugăciuni. Iar medicii, cu metodele lor, de ex homeopatia.

Deci, nu trebuie să ne mirăm că sfinții nu recurg la homeopatie, asemenea lucru fiind la fel de curios ca un medic care ar avea ca metodă de vindecare rostirea de rugăciuni cu mâinile pe capul pacientului. Desigur, există și sfinți taumaturgi, și medici sfinți, dar fiecare vindecă cu metodele lui.

-nu-mi amintesc de postul în care kiralina afirma sau lăsa să se înțeleagă că ar fi sfântă.
nu afirma si nici nu lasa sa se inteleaga probabil pentru ca eu nu am citit toate posturile dar cam asta mai lipsea sa zica si gata eram ,,lamurit"
Reply With Quote