Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Nu era vorba de inregistrarile de pe youtube, si nici nu cred ca poate fi facuta vreo comparatie intre vorbirea in limbi ( lucru care are loc exclusiv in interiorul comunitatii, si se vede ca se evita foarte clar...ca altcineva, de alta confesiune, pagan, ateu sa fie prezent la aceste manifestari  )...si lumina Sfanta, la care poate participa oricine, de orice confesiune, pagan, sau ateu...deci nu se inchid usile, nu e nimic ascuns, jenant, si ferit de ochii celor care nu ar putea..."intelege".
|
Cred că la mijloc e doar o lipsă de informație. Cum ai ajuns la concluzia că ne-ar fi jenă de acest frumos dar? Ne este jenă să îl punem aiurea pe youtube.
Nu există absolut nici o diferență în ceea ce privește posibilitatea participării la slujba de la Ierusalim și posibilitatea participării la toate slujbele din Biserica Penticostală. Prezența creștinilor din orice confesiune, a păgânilor sau a ateilor nu e doar permisă, este de-a binelea dorită.
Deci, la nici o slujbă nu se închid ușile. Mai mult, penticostalii se adună uneori peste săptămână și în case particulare. Și acolo prezența „oaspeților” e binevenită. Prozelitismul poate avea loc oriunde și oricând.
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Dezamagitor acest raspuns (pentru mine)...pentru ca in Sfanta Scriptura sunt scrise niste lucruri destul de clare.
Revin cu intrebarea: Care e motivul pentru care acest dar nu se manifesta la fel ca in cazul Sfintilor Apostoli, si nu vorbiti multimilor...nu apropiati suflete prin acest dar, nu aduceti suflete la credinta, dupa cum ii este si menirea..
|
Știi, eu sunt un teolog amator :). Citesc din Biblie când și când. Dacă e vreun verset în care se spune ce zici tu mai sus dă-mi-l și mie, te rog.