View Single Post
  #403  
Vechi 20.04.2010, 00:17:03
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Cred că la mijloc e doar o lipsă de informație. Cum ai ajuns la concluzia că ne-ar fi jenă de acest frumos dar? Ne este jenă să îl punem aiurea pe youtube.

Nu există absolut nici o diferență în ceea ce privește posibilitatea participării la slujba de la Ierusalim și posibilitatea participării la toate slujbele din Biserica Penticostală. Prezența creștinilor din orice confesiune, a păgânilor sau a ateilor nu e doar permisă, este de-a binelea dorită.

Deci, la nici o slujbă nu se închid ușile. Mai mult, penticostalii se adună uneori peste săptămână și în case particulare. Și acolo prezența „oaspeților” e binevenită. Prozelitismul poate avea loc oriunde și oricând.
Ihm, am inteles...dar oricum, tot nu inteleg de ce posteaza inregistrari cu botezuri, predici, concerte, cantece, si acest moment care este la fel de public ca si celalalte, nu poate fi vizionat...
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Știi, eu sunt un teolog amator :). Citesc din Biblie când și când. Dacă e vreun verset în care se spune ce zici tu mai sus dă-mi-l și mie, te rog.
Iiti dai seama ca si eu tot un teolog la fel de amator sunt, dar vad aceste lucruri scrise, negru pe alb...lucruri care nu au nicio legatura cu darul specific penticostalilor.

Limbile sînt spre semn, nu credincioșilor, ci necredincioșilor
(I Corinteni 14, 22).

6. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.
7. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni?
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!
12. Și toți erau uimiți și nu se dumireau, zicând unul către altul: Ce va să fie aceasta? (Fapte 2, 1-12)


Deci, cine interpretaza si ce? Ce ar fi de interpretat aici, in afara de faptul ca darul e pentru necredinciosi in special, se vorbea in limbi cunoscute, si astfel cei prezenti intelegeau mesajul Sfantilor Apostoli...pentru ca asta era si scopul?

In fine, ce fundament aveti voi, pentru ca am vazut ca ai afirmat ca noi nu avem nici unul, ceea ce inseamna ca tu ( asa amator cum esti) le cunosti pe cele care fundamenteaza darul vostru?

Eu spun ca de moment ce cei prezenti nu pot intelege mesajul...e o inselare de la cel rau, si atat....si nu are cum sa fie darul de care se vorbeste in Sfanta Scriptura, si poate ar trebui numit altfel, pentru ca e confuzie!

Last edited by AndruscaCIM; 20.04.2010 at 00:19:41.