191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (IV)
Acestea par a fi așadar motivele pentru care liderii pucioși promovează un text pe care pretind că este “proorocesc”, dar care nu are decât tangențe vagi cu Sfânta Scriptură. Întrucât ei introduc în mod fraudulos idei noi, străine de textul Scripturii, formularea aparent “liberă” propusă de liderii pucioși nu este scuzabilă, mai ales că ei sunt la recidivă: mai există cel puțin un alt “Cuvânt” mai vechi care pretinde textual că în Sfânta Scriptură scrie negru pe alb același lucru:
“Poporul fără de prooroc, adică fără de cuvântul Meu în mijlocul lui, poporul acela este fără Dumnezeu, și nu este în siguranță un astfel de popor, de vreme ce Eu nu am loc cu cârma în mijlocul lui, că scris este în Scripturi: "Vai de cetatea peste care nu este prooroc!", și iar este scris: "Vai de cetatea peste care se așează mulți conducători, că aceea se va prăbuși"” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 02-08-1994 )
Or, această afirmație este un neadevăr. Nicăieri în Biblie nu se regăsesc aceste două versete menționate mai sus. El au fost inventate de către liderii pucioși pentru a le servi intereselor lor propagandistice. Scopul ascuns este oneros, dar simplu: liderul “proorociță” dorește concentrarea în mâinile ei a puterilor absolute, atribuindu-și rolul de “cârmă” și “călăuză” a poporului pucios, în calitate de unic reprezentant și “sol” al Duhului Sfânt pe pământ. Campania de intoxicare a creștinilor cu astfel de citate falsificate, dar pretinse a fi “biblice”, s-a tot intensificat în ultimii ani, printr-o serie de inițiative și noutăți:
1. Cine vrea sfat de la Dumnezeu va trebui să-l ceară de acum încolo călăuzei de la Pucioasa, cârmuitorul care “nu trebuie ispitit”, ci ascultat orbește:
“Fiilor din grădină, cercetați ce este în Israel; cercetați ce se lucrează și de cine se lucrează, și lăsați la cârmă în cetăți numai o cârmă, căci cetatea cu mulți cârmuitori se prăbușește. Una este lucrătorul, și alta este cârmuitorul care-ți spune ce să faci, Israele, dar nu mai ispiti cârmuitorul, că dacă faci așa, ție nu-ți mai dau prin el. Dacă vrei să iei de la Mine, ia de la Mine prin om, nu lua de la om.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-06-1998 )
2. “Proorocița” de la Pucioasa care i-a luat locul Verginicăi în 1990 este singura îndrituită să cunoască voia lui Dumnezeu și s-o comunice oamenilor:
“O, dar nu era omul deprins cu inimă curată, că vai de cetatea peste care nu este prooroc, Verginico! Cine să le spună la oameni cum sunt Eu și cum vreau Eu? Cine dacă nu este prooroc de al Meu între oameni?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 19-12-1999 )
3.Mesajele sosite “din cer” promovează mereu numai una și aceeași cârmă peste cetățile pucioșești:
“ O, Doamne, aș vrea să-i spun poporului Tău și al meu să-și amintească de cuvântul Tău [...] să lase peste fiecare cetate de creștini numai o cârmă, ca să-l păzești de tot vaiul cel dinăuntrul și cel din afara lui pe poporul Tău. Duhul Tău Cel învățător a spus prin prooroci: «Vai de cetatea cea cu mulți cârmuitori sau fără de cârmuitor peste ea!». Acestea două sunt același fel de rău, căci cetatea cu mulți cârmuitori nu are cârmuitor, și de aceea este așa, iar cetatea fără de cârmuitor este așa din pricina că mulți se așează în ea să cârmuiască. [...] și să asculte precum îngerii ascultă, căci vai de cetatea care nu este cârmuită sau care mulți o cârmuiesc pe ea! “(Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-11-2005)
4. Adepții pucioși sunt chemați să-și exerseze umilința prin acceptarea “poroorociței” de la Pucioasa și a învățăturilor și vedeniilor ei, indiferent dacă inima lor le spune altceva:
“Umiliți-vă! Primiți pe proorocii care vă învață spre Domnul! Primiți pe cei ce vă dau cuvântul Domnului, care vă îndeamnă la pocăință și la umilință și la mântuire. Vai de cetatea peste care nu este prooroc și vedenie și descoperire de la Dumnezeu!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 2-08-2009)
5. Preoții Bisericii sunt mustrați aspru că nu o acceptă și ei pe Mihaela, lidera sectei de la Pucioasa, care are duhul proorociei, drept cârmă și călăuză peste ei:
“O, cum vă dă vouă socoteala că Eu nu sunt pe pământ cu oamenii prin duhul proorociei, care este cărarea Mea pe pământ între oameni? Păi dacă Eu nu sunt, voi cum mai sunteți? Eu cum mai sunt cu voi și prin voi cum ziceți voi că sunt prin voi? Ziceți că sunteți din unul în altul prin fir apostolic. De ce n-ați putea zice așa și pentru duhul proorociei, care ar fi să fie cârma bisericii, Dumnezeu trup și cuvânt prin biserică? Au nu știți că este scris: "Vai de cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc!"?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 7-02-2010)
|