View Single Post
Vechi 20.04.2010, 01:19:04
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (V)

Cât privește “punerile la cale” ale liderilor pucioși, ele nu se fac oricum. Ei au nevoie pentru aceasta de slujitori devotați. Ei au nevoie de creștini temeinic formați în familie, și nu oricum, ci în spiritul habotniciei și a ascultării oarbe de liderii lor religioși. Cu ei, liderii speră să facă treabă bună, adică aceștia să-i respecte și să-i asculte necondiționat ca pe niște “călăuze” venite de la “Domnul”. Iar "Domnul Pucioasei" se dovedește a fi deosebit de selectiv: cei care vor iubire de la Dumnezeu trebuie mai întâi s-o merite, altminteri să-și ia gândul de la ea. Și îndată se explică de ce este “El” părtinitor: deoarece caută cu iubire numai spre cei care și ei caută cu iubire către “El”:

“O, tu vrei să fii iubit, omule? Dar meriți, tată? De ce nu te întrebi și așa? Eu știu ce meriți, dar tu nu dai să știi. Tu meriți pocăință și lacrimi curățitoare pentru ranele Mele cele de la păcatele tale, care ustură pe Dumnezeu, și tu vii să cauți iubire, și te vaiți că nu găsești, dar Eu sunt Cel drept și caut la om după cum și el caută după Mine. O, ție îți trebuie ispășire de păcate și dojană pe calea ta neascultătoare, nu iubire de care cauți tu, ci iubire cum știu Eu să-ți dau. La Mine iubirea lucrează ca Dumnezeu, nu ca omul, tată, căci omul trebuie curățit de păcat și de plata păcatului, și la Mine iubirea este cea care însănătoșește pe om, nu cea care-i mângâie boala.“ (CLD, 07-04-2010)

Liderii pucioși nu se încurcă cu mărunțișuri, n-au timp de cei bolnavi ca “să-i “pigulească”, adică să-și piardă vremea cu ei ca să-i vindece de bolile lor sufletești. Timpul lor e prețios. Ei au nevoie de slujitori devotați cărora să le poată cere lucrare jertfitoare de sine:

“O, nu suferința ta, ci suferința Mea în tine trebuie s-o ai tu, cel ce cauți cu calea Mea. Cei ce dau să aibă suferința lor încă pe calea Mea cu poporul Meu, aceia dau în Mine pentru ei, căci vin și vor apoi să le joc Eu în strună. O, Eu n-am stat să-i pigulesc pe cei bolnavi, ci le-am spus să se scoale și să umble, nu să stea bolnavi ca să îngreuieze pe pământ, dar unde să mai fie credință cu sfială în ea în cei ce ar da și ei să fie cu calea Mea de azi a cuvântului Meu de azi când ei dau să vină și să se lase grei și purtați în cârca celorlalți cu toate defectele lor, cu toate pretențiile lor, necunoscând ei cu mintea lor taina iubirii de Dumnezeu!” (CLD, 07-04-2010)

Liderii pucioși se justifică apoi de ce nu pot fi ei comunicativi, calzi și iubitori cu supușii lor, ca să “le dăruiască inima din ei”, ci întotdeauna sunt enigmatici, aspri, nemulțumitori și nemulțumiți. Cică Dumnezeul Pucios le-a cerut lor să se comporte așa, ca nu cumva supușii lor să li se suie în cap și să le provoace apoi multe dureri de cap. Iar cei care nu îi înțeleg sau îi disprețuiesc pe liderii pucioși pentru atâta lucru, sunt oameni fără credință în ei:

“O, fiilor binevestitori din partea Mea, învățați cerește, tată, cum trebuie să stați înaintea celor ce vin ca să vadă această lucrare a Mea cu voi! Nu le dați inima din voi, ci păziți-o numai pentru Mine, tată, iar lor dați-le povață pentru credință mai întâi, și apoi să stea ei pe picioarele lor înaintea Mea dacă vor să poată pentru viața lor cu Mine. Eu am avut și am încă multe dureri pe calea Mea cu voi în mijlocul poporului Meu cu voi, că la unii a fost să le dau de lucru așa cum au dorit ei, căci altfel Mă loveau pe Mine și pe voi pentru ei, și așa a fost, și nimeni dintre cei disprețuitori de voi să nu spună, să nu creadă că au credință ziditoare pentru ei sau pentru alții din lucrarea Mea, dacă pe voi vă disprețuiesc dinspre unii spre alții aceștia, meteahnă diavolească în cei ce lucrează așa, nemaisfârșind ei cu nemulțumirile și cu pretențiile. O, nu pentru pretenții trebuie să se apropie de Mine cel ce vine cu acest izvor de cuvânt, ci pentru pocăință să vină și așa să rămână pe calea Mea dacă vine. “(CLD, 07-04-2010)

Așadar, cei ce dau să vină la Pucioasa, să vină fără nici un fel de pretenții, iar cei ce intră să lase afară orice speranță că le vor mai putea ridica vreodată (pretențiile).

“Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…”
....