View Single Post
Vechi 20.04.2010, 09:31:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ai putea sa-mi raspunzi mai direct? :)
E drept Dzeu daca il baga in iad pe copilul care e invatat incorect de parinti (de exemplu, sa il huleasca pe cine-vrei-tu)?
Ca sa generalizez: e corect ca decizia de a intra sau nu eu in iad sa fie influentata de anturaj? Sa nu fiu eu singur sa hotarasc unde vreau sa ajung? E vorba totusi de o vesnicie care se hotaraste acum...
Dumnezeu nu mantuieste pe nimeni care nu doreste sa fie mantuit... Deci daca tu zici nu si nu, oricat de mult ar dori anturajul, e greu sa te mantuiesti. Oricum, sa stii ca mantuirea e si colectiva, nu doar personala, asta reiese si din exemplele parintelui Cleopa ... ne ajutam unul pe altul sa ne mantuim, chiar daca poate nu o facem in mod constient.
Dumnezeu e drept orice hotarare ar lua, ne place sau nu ne place. Din pacate, parintii mananca agurida si fiilor li se strepezesc dintii. Chestiunea asta a hotararii personale unde vrea sa ajunga fiecare e, de fapt, o falsa problema si mai e si luciferica. Stii ca Hristos spune la un moment dat intr-o Evanghelie ca acela care vrea sa isi salveze sufletul il va pierde si viceversa... Nimeni nu poate hotari: eu ma duc in rai, daca nu are asupra lui ajutorul si harul dumnezeiesc, care se pogoara asupra cui doreste El, asa cum nimeni nu poate hotari: eu ma duc in iad, mai ales ca batalia se sfarseste numai o data cu viata.