View Single Post
Vechi 20.04.2010, 14:41:21
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

193. Un fals grosolan colportat de tromboniștii pucioși de la Noul Ierusalim (I)

Erezia de la Pucioasa se bazează pe un fals grosolan: cei șapte îngeri proorociți în cartea Apocalipsei că vor suna din trâmbițe (v. Apoc. cap.8, vers. 7,8,10,12; cap.9, vers.1, 13; cap.11, vers.15 nu sunt îngeri, ci oameni – primii șase – iar al șaptelea este, chipurile, Însuși Domnul Iisus Hristos. În chip metaforic, pucioșii identifică aceste personaje (imaginate de ei ca fiind “cei șapte îngeri”) cu trâmbițele din care ele sună, și le denumește “trâmbițe apocaliptice”. Inițiativa datează de pe vremea Verginicăi, care se identifică pe sine cu “trâmbița a șasea”, pentru a da un aer de iminență a ultimelor scene apocaliptice:

“... Fiilor, înainte, Israel a trecut prin apă, dar acum ce vom face când vom trece prin foc? căci aceasta prin care vă vestesc este trâmbița a șasea. Cuvintele Mele nu sunt pentru duhurile rele, ci sunt pentru cine face cuvântul pe care îl auzi tu astăzi. Cuvântul de astăzi este ușa, și nu mai este o altă ușă de intrare în împărăția Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28 octombrie 1962)

Alegându-se pe sine ca să fie “trâmbița a șasea”, dar sucombând în anul 1980 fără a lăsa “moștenitori” la proorocie, Verginica le-a lăsat pucioșilor o grea moștenire: dificila sarcină de a-i găsi atât niște urmași, cât și niște precursori de nădejde. Pentru urmași a fost ceva mai greu: scaunul "proorocesc" de la Pucioasa a rămas vacant mai bine de un an (până în 1982). Pentru precursori a fost însă mai simplu: au fost alese să fie “trâmbițele 1-5” cinci dintre personajele vremii, creștini care erau cunoscuți fie ca fiind mai evlavioși decât evlavia, fie prin isprăvile lor ieșite din comun, care, mai mult sau mai puțin, aduseseră niscai tulburări prin Biserică:

1.– un Iosif Trifa, pentru că a înființat “Oastea Domnului” din care s-au selectat niște “ostași” mai nărăvași care au ieșit la război cu propria lor Biserică,

2.– un Petrache Lupu, pentru că a înnebunit mulțimile cu discursuri apocaliptice și cu vindecările miraculoase de la Maglavit,

3.– un Arsenie Boca pentru că desfăcea lacăte cu forța gândului, se teleporta dintr-o localitate într-alta și citea în inimile oamenilor,

4.– un Ioan Iovan care “spovedea cu miile într-o clipă” (“ Unde o fi Ioan de la Vladimirești, care mărturisea mii și mii într-o clipă?” - citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)

5.– o Veronica Barbu de la Vladimirești, care avea dialoguri de taină cu Maica Domnului, în urma cărora prindea coraj și se radicaliza în slogane (“Noi ascultăm de Maica Domnului, nu de Patriarhie!”)

Despre toți aceștia, ca de altfel ca despre toți morții, la Pucioasa se vorbea numai de bine:

“O, oamenilor, e mare taină țara aceasta, și este scris de ea în Scripturi și se numește țara strălucirilor; se numește așa pentru cuvântul Domnului, care se naște în ea, pentru lucrarea Domnului, care a fost în eaîncă din anul 1921 când prima trâmbiță apocaliptică s-a coborât din cer și a sunat pe pământ și a fost dată unui om sfânt, care a fost ales și pregătit de Dumnezeu ca să-I fie trâmbiță trezitoare pe pământ. A luat Domnul dintre preoții bisericii un om cu numele de Iosif (Iosif Trifa, n.r.) și l-a pus să cuvinteze cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei, dar oamenii din biserică l-au omorât dându-l cezarului, că n-au crezut că el era ales de Dumnezeu. Și a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ, și a dat trâmbița unui cioban ca să sune din ea pe pământ cuvintele lui Dumnezeu peste oameni (Petrache Lupu, n.r.). Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot(Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot(Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească. Iar înainte de trâmbița a șaptea a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ și mi-a dat mie trâmbița și am sunat din ea și am fost trâmbița lui Dumnezeu, trâmbița a șasea, despre care scrie în Scripturi așa: "Și a trâmbițat al șaselea înger, și atunci s-a auzit un glas din cele patru capete ale jertfelnicului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu; un glas din cortul ceresc, un glas din templul cerului ca să cheme pe oameni la pocăință, că vine Domnul ca să sune din trâmbița a șasea că timp nu mai este. Iar în zilele când va grăi al șaptelea înger, când va fi să trâmbițeze al șaptelea înger, atunci săvârșită este toată taina lui Dumnezeu, și timpul nu mai este". Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 iunie 1997)

Din acest text rezultă că îngerul al șaselea nu și-a mai făcut treaba, așa cum fusese proorocit pentru el în Apocalipsă:

“Și a trâmbițat al șaselea înger. Și am auzit un glas, din cele patru cornuri ale altarului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu,
Zicând către îngerul al șaselea, cel ce avea trâmbița: Dezleagă pe cei patru îngeri care sunt legați la râul cel mare, Eufratul.
Și au fost dezlegați cei patru îngeri, [...]”(Apoc. 9, 13-15)

Adică îngerul al șaselea, cel ce avea trâmbița, o avea dar n-o mai avea, că i-a dat-o Verginicăi. În loc să trâmbițeze din trâmbiță și să dezlege pe cei patru îngeri ai mâniei care fuseseră legați la Eufrat, el a dat numai un semnal scurt și apoi i-a dat Verginicăi misia ca să trâmbițeze ea în locul lui, iar Verginica a trâmbițat din trâmbiță timp de 25 de ani. E drept că uneori Verginica își cam făcea de cap, căci a mai trâmbițat și din alte trâmbițe străine, din care nu i se cădea ca să trâmbițeze:

“... — Verginico, cine a trâmbițat din trâmbiță?
Doamne, eu am trâmbițat.
— Cu ce trâmbiță ai trâmbițat?
Doamne, am trâmbițat cu trâmbița bărbatului acesta, că a venit la mine și mi-a dat să cânt. Eu n-am vrut să cânt,[...] și a vrut să cânte el cu ea, și trâmbița nu a cântat, și mi-a dat mie să cânt cu ea. Eu nu vreau să cânt, dar,[...]Doamne, dacă eu am greșit că am trâmbițat, să mă ierți și să nu mă pedepsești.
— Verginico, să nu mai trâmbițezi, să nu le mai faci voia, căci ei vor să vadă semne și minuni prin tine [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12/25 decembrie 1964)

Last edited by mariamargareta; 20.04.2010 at 16:36:50.