View Single Post
Vechi 20.04.2010, 15:06:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Panspermia nu este o alternativa la aparitia vietii, ci doar prelungeste celelalte alternative; ID e tot atat de adevarat ca falling theory (google). Nu mai veni cu argumente ca NASA spune cate planete sunt...; ci uite-te pe site-urile botanistilor si biologilor sa vezi de sansele reale a unui microorganism extraterestru. Extraterestru - si din punct de vedere stiintific, si din punct de vedere ortodox, nu poate exista. Credinta in extraterestri nu face nimic decat sa intareasca teoria evolutionista si atat. In rest despre evolutionismul tau, nu am ce sa iti spun; stiu ca sunt multe argumente si dovezi in pofida lui, si ti-l respect.
Panspermia (Greek: πανσπερμία from πᾶς/πᾶν (pas/pan) "all" and σπέρμα (sperma) "seed") is the hypothesis that "seeds" of life exist already all over the Universe, that life on Earth may have originated through these "seeds", and that they may deliver or have delivered life to other habitable bodies.
The related but distinct idea of exogenesis (Greek: ἔξω (exo, "outside") and γένεσις (genesis, "origin")) is a more limited hypothesis that proposes life on Earth was transferred from elsewhere in the Universe but makes no prediction about how widespread it is. Because the term "exogenesis" is more well-known, it tends to be used in reference to what should strictly speaking be called panspermia.

Da, eu asa cred: Dumnezeu a imprastiat samanta vietii, oricum ar fi fost ea, peste tot in Universul-copil (in cele patru vanturi ale cerului) in ziua a treia, dupa care in ziua a patra a creat stelele, planetele samd.

Cele patru vanturi ale cerului responsabile de imprastierea vietii in Univers se pare ca au adus viata si pe Terra: mai intai in apa, apoi pe uscat si la sfarsit Dumnezeu a facut omul "cu suflet viu":

Daniel 7

2. Daniel a început a grăi, zicând: "Văzut-am în vedenia mea din timpul nopții cum cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă.
3. Și patru fiare uriașe au ieșit din mare, una mai deosebită decât alta.
4. Cea dintâi semăna cu un leu și avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse și a fost ridicată de pe pământ și pusă pe picioare ca un om și i s-a dat inimă de om.

Inainte de Judecata de Apoi, toate fiintele Universului vor fi chemate, iarasi din cele patru vanturi ale cerului, sa raspunda in fata Judecatorului, Cel ce le-a adus la viata:

Matei 24, 31:

Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.

Deci cum sa nu poata exista viata din punct de vedere ortodox, dar si stiintific?... De unde stii tu atat de sigur ca suntem singuri in Univers, acest Cosmos a carui dimensiune nu putem nici sa ne-o imaginam?! De unde stii ca Inteligent Design e o teorie nu poate sta in picioare, din moment ce accepta ca Dumnezeu este originea a toate si Cel care proniaza existenta?

Si tu faci parte dintre cei care considera NASA o organizatie care emite numai stiri false, ocupandu-se in principal cu crearea imaginilor in Corel si Photoshop ca dovezi a ceea ce sustin, nu?

Vezi bine ca eu ma impac si cu teoriile astea ciudate, si cu Tainele Bisericii Ortodoxe. Inca n-am gasit pe nimeni sa ma clasifice ca eretic din cauza ca refuz sa inteleg Biblia "la talpa literei", cum a zis Parintele Galeriu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote