View Single Post
Vechi 20.04.2010, 16:24:09
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
If homeopathy works, then obviously the less you use it, the stronger it gets. So the best way to apply homeopathy is to not use it at all. --Phil Plait
Din cite stiu eu medicina e o disciplina stiintifica; razvan_andrei, ai putea sa imi indici o lucrare stiintifica in domeniul homeopatiei a doctorului de care aminteai, sint curios pe ce stiinta se bazeaza. Care e suportul informatiei ce ramine dupa ce dispar toate moleculele active din apa?
Da, exista o carte, pe care am recomandat-o si mai sus: Farmacologie homeopata generala, a prof dr Dumitru Dobrescu(personal nu am citit-o, din mai multe motive: nu am timp si in anul 5 exista un curs optional despre homeopatie, asa ca o sa astept pana atunci). Iar in legatura cu dilutiile, molecule din respectiva substanta mai raman din cate stiu, adica dilutiile sunt infinitezimale, insa o cantitate infima de substante ramane in solutie. Iar cartea pe care o recomand nu este scrisa de un profesor care n-avea ce face si s-a gandit si el sa scoata o carte. Prof Dobrescu este fostul sef de catedra de farmacologie de la facultatea de farmacie din bucuresti. Pana prin anii '90 tratatele de farmacologie de baza erau scrise de el.

In legatura cu ce spune TIPS: din fizica pe care am invatat-o eu pana in clasa a 12-a pamantul se invarte in jurul soarelui, nu mai stiu sigur cine a descoperit asta, prin 1600(aprox), insa atunci biserica l-a considerat eretic. Afirmatia ca soarele se invarte in jurul pamantului ar da peste cap o multitudine de teorii si legi ale fizicii. In principiu, este imposibil ca un corp cu masa f mica sa genereze o forta suficient de mare pt a atrage in jurul sau un corp cu o masa mult mai mare decat a lui. Este ca si cum am sustine ca nucleul atomului se invarte in jurul electronilor. Si, de asemeni, mi se pare absurd sa se tina ascunsa o asemenea teorie, daca ea exista si este valida. De ce ar face fizicienii asta? Ce ar obtine in urma acestui lucru? Crezi ca oamenii s-au departat de Biserica pt ca soarele nu se invarte in jurul pamantului?
Reply With Quote