Citat:
În prealabil postat de razvan.mn
@Pelerinul:
Asa s-a intamplat in Biserica Primara a lui Hristos, in Imperiul Roman si nu numai?
Biserica sa faca una dupa alta concesii statului satanizat, bolsevic?
Cati mucenici si martiri a dat Biserica Primara a lui Hristos opunandu-se doleantelor paganilor imparati romani si ce compromisuri a negociat apostata BOR cu statul iudeo-bolsevic roman?
Asta e credinta? O negociezi? Daca da, esti unealta lui Iuda Iscarioteanul cel ce L-a vandut pe Mantuitorul pentru 30 de arginti.
Si zici ca pentru pace cu statul bolsevic a negociat BOR credinta cu acesta? E muuult mai important un razboi intru Adevar decat o pace mincinoasa si apostata, @Pelerinule!
|
Tonul raspunsului tau e mai mult personal - pentru mine decat de a surprinde esenta mesajului meu. Inteleg atitudinea ta si o impartasesc si eu insa eu am vrut sa subliniez altceva, hai sa fiu mai colorat: 'daca tu abia mergi la sala si ridici 5 kg nu poti sa te duci sa ridici haltere de 60kg ca nu te tine spatele. Cu alte cuvinte, problema ridicata in acest topic depaseste nivelul discutiilor noastre, pentru ca noi nu vorbim de martirusire ci judecam al 3-lea Patriarh al Romaniei!
E plina lumea, in special presa, de personaje care isi dau cu parerea si isi permit sa judece clerul - iar asta provoaca numai sminteala. Dar va rog, sa ridice piatra/pietrele cei care se simt curati si convinsi 100% ca ei fac fata oricarei presiuni din partea vrajmasului. Eu personal nu cred ca pot, insa cu ajutorul lui Dumnezeu da, pentru ca nadejdea imi e in El si pentru ca nadajduiesc in El ma abtin sa ii judec pe ceilalti mai ales cand e vorba de un Patriarh.
Sa nu uitam ce spunea un Sfant Parinte 'sa te miri de cel ce a ramas in picioare nu de cel ce a cazut', iar Sf. Antonie cel Mare sustinea 'calea imparateasca - buna cumpatare'. Si nu ma refer aici la compromisuri in privinta ortodoxiei, Doamne fereste!, ci de ispita de a judeca clerul si pe ceilalti.