Noi Il binecuvantam pe Dumnezeu la fiecare inceput si sfarsit de Liturghie:
Strana: Mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin
Binecuvintează, suflete al meu pe Domnul, și toate cele dinlăuntrul meu numele cel sfânt al Lui. Binecuvântat ești Doamne.
...
Strana: Fie numele Domnului binecuvântat de acum si pana-n veac! (de 3 ori)
Insusi preotul se roaga dupa cum stim:
Cel ce binecuvântezi pe cei ce Te binecuvântează, Doamne, și sfințești pe cei ce nădăjduiesc întru Tine, mântuiește poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta. Plinirea Bisericii Tale o păzește; sfințește pe cei ce iubesc podoaba casei Tale; Tu pe aceștia îi preamărește cu dumnezeiască puterea Ta; și nu ne lăsa pe noi cei ce nădăjduim întru Tine. Pace lumii Tale dăruiește, bisericilor Tale, preoților și la tot poporul Tău. Că toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorând de la Tine, Părintele luminilor, și Ție slavă și mulțumire și închinăciune înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.
Deci, daca noi Il binecuvantam pe Insusi Dumnezeu, de ce sa nu-i binecuvantam si pe oameni?
|