MM la Școala de corecțiuniune
mariamargareta (eu mine sine în paran-teză)
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa“ (““““) la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (III)
Dar cum arată această condiție?(condiție?condiție?) Iată cum o descriu “solii” (“solii”“solii”) pucioși în ultimul lor discurs fabricat(fabricatfabricat) pentru “Dumnezeul lor”( “”“”):
“Aduc aminte la tot sufletul și la tot trupul de cuvântul proorocesc, care spune: "Vai de cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc, cuvânt povățuitor peste ea, că pe aceea o paște prăbușirea, și, iarăși, vai de cetatea cu mulți capi peste ea, că aceeași soartă are!". Cuvântul buneivestiri lipsește peste tot pe pământ, și nu știu cum s-o dau cu omul ca să Mă afle în acest izvor de cuvânt și să-Mi caute povața și să nu se joace cu coborârea Mea cuvânt după el, căci vai celor ce disprețuiesc proorociile, celor ce suflă să stingă Duhul Meu, Care lucrează pe pământ prin soli, așa cum în toată vremea am lucrat!” (CLD, 07-04-2010)
Pucioșii vor(vorvor) să sugereze (să sugereze să sugereze) aici(aiciaici) mai multe lucruri, învelite(înveliteînvelite) cu dibăcie(dibăcie) într-o atmosferă de mister. “Cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc” este (esteesteesteeste, chiar este BOR o cetate? eventual este o sumă de cetăți) Biserica tradițională (BOR), care nu mai are în schema ei ierarhică de personal nici prooroci, nici taumaturgi, nici vorbitori în limbi, ci numai atât: clerici și laici. Probabil că ea nici nu se prea stresează de asta, acoperindu-se cu cuvintele Scripturii:
“Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.” (1 Cor. 13, 8-9) (deci ai desfințat Crezul, ai desfințat proorcia sfântă și veșnică, ai desfințat Duhul de viață care din Tatăl purcede și Carele a a grăit prin prooroci acoperindu-te cu desfințarea proorociilor gLumii? Păi voi credeți că Duhul a murit din moment ce proorociile ziceți că s-au desfinzat... dar sf. Pavel vorbește despre proorociile și știința gLumii care se vor desfința, dar proorciile, Legea și proorocii, nu este scris că nimic nu se va desfința, o cirtă sau o iotă din lege oricât ar fi de mică nu va trece până ce se vor împlini toate? E clar că va-ți îmbarcat pe iahtul ce merge la vale pe apa sâmbetei, apa pierzării.)
Ca atare, ea (BOR) nu mai are nici cuvânt povățuitor nici cârmuitor uns din cer, și de aceea o paște prăbușirea.
La rândul ei, “Cetatea cu mulți capi peste ea” este oricare altă organizație religioasă care, din exces de zel, și-a rânduit profeți de profesie care, fie se succed unul după altul, fie “proorocesc”(“proorocesc”“proorocesc”) simultan, la mare concurență, folosindu-se din plin de harisma vorbirii în limbi.
Cât privește “Cuvântul buneivestiri” (“Cuvântul buneivestiri”“Cuvântul buneivestiri”), acesta este... “Cuvântul”(“Cuvântul”“Cuvântul”) de la Pucioasa, care deși este mediatizat de pucioși din greu, atât pe internet cât și prin ziare și prin cărți, totuși nu prinde deloc la masele largi de creștini (nu doar la cei din lumea largă, dar nici măcar la cei din România, care îl au la îndemână de mai bine de 50 de ani) (Oareoare de ce nu cred oamenii Adevărul? Păi pentru că nu vor să meargă pe Calea ce duce la Viață fiindcă nu sunt conștienți că sunt morți cu desăvârșire). De aceea zic pucioșii că el “lipsește peste tot pe pământ”(“lipsește peste tot pe pământ”“lipsește peste tot pe pământ”).
Cuvintele “nu știu cum s-o dau cu omul ca să Mă afle în acest izvor de cuvânt și să-Mi caute povața” reprezintă mărturisirea sinceră a neputinței “Atotputernicului”(“”“”) de la Pucioasa, care după 55 de ani de trudă se vede în aceeași situație ca și la început (oareoare ce-L oprește pe Dumnezeu ca să nu spulbere de pe fața pământului toate cele rele? De ce e neputincios Cel Atotuternic? Ce crezi că-L oprește?). Apostolii nu aveau nici internet, nici ziare, nici tipografii, nici mașini Peugeot și Renault (așa cum au pucioșii ca să răspândească Evanghelia Sfintei Virginia) și mergeau per pedes ca să propovăduiască Evanghelia lui Hristos, dar tot au reușit destul de repede să facă treaba care li s-a încredințat. (Păi le-au primit nu le-au furat și nici nu au făcut afaceri murdare, așa că nu văd de ce te oftici?)
Cuvintele “să nu se joace cu coborârea Mea cuvânt după el, căci vai celor ce disprețuiesc proorociile” dezvăluie (dezvăluie dezvăluie) că la Pucioasa se coace și se plănuiește răzbunarea (se coace și se plănuiește răzbunarea se coace și se plănuiește răzbunarea),arma lipsită de inteligență dar complet neputincioasă față de cei care ignoră “lucrarea”(“”“”) liderilor pucioși, cei care se cred (cei care se credcei care se cred) a fi solii cerului și dregătorii pământului.
Cuvintele “...vai celor [...] ce suflă să stingă Duhul Meu, Care lucrează pe pământ prin soli, așa cum în toată vremea am lucrat!” descriu și mai bine duhul belicos (belicosbelicos) și încrâncenat(încrâncenatîncrâncenat) al liderilor pucioși, care se cred a fi “soli ai Duhului Sfânt”(“”“”), ca și când(ca și cândca și când) Duhul (despre Care se știe că suflă unde voiește), n-ar putea să-și facă lucrarea Sa direct, fără intermediari pătimași, incoerenți și perisabili (pătimași, incoerenți și perisabilipătimași, incoerenți și perisabili).
Oricâtă sârguință am depune pentru a descoperi această “proorocie”(“”“”) biblică”(“”“”) (pe care o “reproduc”(“”“”) aici liderii pucioși cu cuvintele lor) între paginile Sfintei Scripturi, nu vom reuși. Singurele versete care se apropie oarecum de acest “subiect”(“”“”) sunt câteva pilde rămase de la înțeleptul împărat Solomon:
“Fără vedenie de prooroc poporul e fără stăpân, dar fericit este cel care păzește legea!”(Pilde, 28,18)
“Punerile la cale nu se înfăptuiesc unde lipsește chibzuirea, dar ele își iau ființă cu mulți sfătuitori. ”(Pilde, 15,22)
“Cu oricâtă dibăcie te vei război, biruința se dobândește cu mulți sfătuitori. ”(Pilde, 24,6)
Modificările de fond aduse de către liderii pucioși sunt evidente. Ei inventează(inventeazăinventează) “cetatea”(“”“”) ca beneficiar al proorociilor, pentru(pentrupentru) a putea incrimina(incriminaincrimina) prin ea “cetatea”(“”“”) Bisericii (instituția BOR), comparând-o pe aceasta cu “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim de la Pucioasa”(“”“”) sau cu celelalte “cetăți”(“”“”) inventate de către liderii pucioși: în primul rând, “România, cetatea cea iubită”(“”“”), apoi satele și orașele unde locuiesc familii de pucioși: “cetatea Gheboieni”(“”“”), “cetatea de la Nămăiești”(“”“”), “(“”“”)cetatea Ungureni, “cetatea Mănești”(“”“”), “cetatea Valea Voievozilor”(“”“”), “cetatea București-Ferentari”(“”“”) , cetatea Târgoviște, cetatea Timișoara, cetatea Colentina, cetatea Căprioru, “cetatea Cluj”(“”“”), “cetatea Pucioasa”(“”“”) . În Sfânta Scriptură, beneficiarul proorociilor nu era (nu eranuera, aiurea, cum nu? Dar Ninive?) “cetatea”(“”“”), ci “poporul”(“”“”). Mai mult, pentru perioadele în care poporul nu este condus de prooroci sau proorociile erau puține și sărăcăcioase (vezi 1 Regi 3,1) nu se formulează nici un “vai”(“”“”) pentru cetate, ci dimpotrivă, o “fericire”(“”“”) pentru cei care, deși nu sunt conduși (deocamdată) de prooroci, păzesc legea, adică se conduc după proorociile anterioare. Este și cazul Bisericii tradiționale (BOR), care nu se conduce prin prooroci, ci prin observarea atentă a preceptelor rămase întipărite în Scriptură sau păstrate prin Tradiție.(Deci nu mai contează Duhul carele face Viu ci doar litera care ucide, păi ca la noi la niminia.)
continuarea mai jos
|