As vrea sa mai adaug ceva.
In occident a existat in trecut un conflict intre stiinta si religie. In tineretea stiintei moderne, unii oameni de stiinta au fost chiar acuzati de Biserica (catolica) ca lucreaza cu forte demonice. In acea epoca, oamenii de stiinta lucrau mai mult cu aproximari si ghicituri decat acum, nu puteau explica toate efectele stiintei lor (nici acum nu pot in intregime).
De ce nu ar fi asta valabil si pentru medicinile alternative? Poate ca modul de actionare al unor medicamente sau tehnici nu este cunoscut inca. Cand va fi, se va vedea ca sunt naturale, nu supranaturale. (cred ca s-a mai spus asta mai sus de altfel)
Stiu, Alexandru Athanasiu mi-a atras atentia mai sus ca o forta pt a fi de tip demonic nu e neaparat sa fie nemateriala.. Insa daca este materiala este mai usor controlabila, totusi. Cred ca nici el nu vrea sa zica ca medicina este demonica in totalitatea ei doar pentru ca vrea sa ii ia lui Hristos calitatea de Vindecator...