Citat:
În prealabil postat de Daniel777
Orice carte o citesti pe riscul tau,nimeni nu vine acasa la tine sa te controleze ce citesti.
Insa odata ajuns la maturitate duhovniceasca,in afara de cartile Sfintilor Parinti nu mai ai nevoie de altceva(nu voie!),restul poti sa le privesti ca niste resturi.
O carte care nu vorbeste despre Adevar te poate duce pe nesimtite pe alte teritorii ,unde te poti pierde.Nimeni nu iti impune nimic,omul are libertate absoluta,insa cand nu asculta glasul constiintei si sfaturile Bisericii ,se pierde...
|
Eu nu vorbesc de ce pot sa fac eu cu libertatea pe care mia dato DUMNEZEU eu spun ce scrie in cartile bisericesti si ca in biserica faptul ca citesti o carte eretica incalci o porunca bisericeasca.
Este porunca a 7 si spune asa.
Sa nu citim cartile ereticilor.
Aceasta porunca ne invata ca orice crestin ,dar mai ales acela care nu este destul de intarit in credinta Sfintei Biserici,sa se fereasca de a citi carti scrise de cei care s au abatut de la dreapta credinta si vor sa amageasca si pe altii pe cai straine de acelea ale Legii noastre ortodoxe.
Bisericile nu au voie sa impuna ci doar sa avertizeze ce este rau si ce este bun pentru om aici e posibil sa greseasca biserica .