scoala ideala !
Scoala ideala ar fi una privata,cu camin pentru elevi ! Astfel elevii ar fi scosi de sub influenta desori paguboasa, a parintilor,de la care deprind tot felul de metehne si obiceiuri rele,si ar fi obligati sa se supuna regulamentului de ordine interioara al scolii,daca nu,...afara cu el, in doi timpi si trei miscari !
Cand am zis influenta paguboasa ,nu m-am referit la copii de profesori universitari sau de medici sau de mai stiu eu ce intelectuali...ci, la marea masa a oamenilor de jos,care in multiple cazuri nu isi stiu educa copii in mod sanatos pentru societate,sau nu au timp sau au alte probleme !!!
In scoala romaneasca de azi, se tine cu dintii de elevi (oricat de indisciplinat ar fi, directorul il tine in brate,si te da afara pe tine ca profesor de 10 ori mai tare !!!- ca doar la titularizare se ingesuie in fiecare an sute si mii de tineri,.si are de unde alege),ba mai risti sa o si iei in freza de la golani si tigani la care le-ai scazut nota la purtare sau i-ai lasat corigenti, cand apuci scoli naspa de margini de cartier !!!
Directorul in scola romaneasca este uneori un mare incompetent,numit acolo politic de partidul aflat la guvernare,si nu are ,deci, vocatia necesara de a impune ordinea intr-o scoala,si elevii recalcitranti stiu asta,si actioneaza in consecinta...dupa dictonul;"cand pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa " !
Cadrele didactice poarta o mare spaima fata de director, si nu ar ezita sa te injunghie pe la spate ca si coleg,numai sa n u se puna rau cu directorul ! Asa ca nu o sa te sustina deloc colegii,foarte lasi, probabil o problema romaneasca e si lasitatea asta !!!
Desigur, ca nu ma refeream aici la scolile asa zis "bune",desigur,ca acolo,e mai mare procentul de directori competenti,dar si de elevi din alta categorie sociala,deci alt material uman !
Ma refeream la scolile de arte si meserii, unde de fapt e grosul populatiei romanesti de maine, si e cam dezastru...
|