194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (III)
Pucioșii extind apoi conceptul de “iubire unidirecțională” , de la iubire la vindecare: nu este bună “vindecarea pentru om”, din care Dumnezeu nu câștigă nimic, ci e bună “vindecarea pentru Dumnezeu” , Apoi extind acest concept și la milostenie. Nu mai este bună nici milostenia pentru om, prin care este miluit indirect Însuși Dumnezeu, așa cum învață Scriptura (“Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut” – v. Matei, 25, 40) ci este bună milostenia pentru Dumnezeu, milostenie care se aduce “în mod direct” lui Dumnezeu prin miluirea reprezentanților Lui de pe pământ, căci Dumnezeu este reprezentat astăzi pe pământ de către “copiii Lui cei mici, Fiii lui purtători de Cuvânt” (adică, liderii pucioși de la Noul Ierusalim):
“I-aș da omului vindecare, dar i-aș da pentru Mine, nu pentru el. I-aș da ca să am și Eu ceva în el pentru Mine. Omul așteaptă vindecare pentru el. De ce să-i dau dacă nu i-o dau pentru Mine? De ce să-i dau dacă el nu știe să-I dea lui Dumnezeu după ce Dumnezeu îi dă? Omul îi dă omului, și apoi își zice: „Am făcut milostenie”. Așa a învățat omul să-I dea lui Dumnezeu; așa știe el că se dă lui Dumnezeu. Nimeni nu poate să-I dea ceva lui Dumnezeu dacă nu se dă el mai întâi cu totul așa cum v-ați dat voi Mie, copii care aveți cu voi venirea Mea la voi. Iubirea pentru Mine îl face pe om să nu se mai oprească pentru sine nici un strop, ci numai pentru Dumnezeu și la cererea lui Dumnezeu. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)
Așadar, modelul pucios de milostenie este acela în care creștinul se dă cu totul lui Dumnezeu, adică: își abandonează familia, serviciul, vinde partea lui de avere (casă, teren, mașină, cățel, purcel) și apoi vine și pune agoniseala la picioarele liderilor pucioși, Fiii și Proorocii Domnului de la Pucioasa. Așadar, venirea la Dumnezeu a omului nu se mai face în folosul omului, ci “în folosul lui Dumnezeu”. Pentru aceasta, pucioșii au inventat sintagma “venirea pentru Dumnezeu” în locul celei clasice: “venirea la Dumnezeu”. Iar venirea pentru Dumnezeu și urmarea lui Hristos împlinește în sine iubirea pentru Dumnezeu:
“Mulți ar voi să vină la Mine, dar pentru ei, nu pentru Mine, fiilor. La cererea Mea sunt prea puțini care ar da să vină, dar sunt mulți care dau să vină la cererea lor, la dorința lor. Eu când i-am pețit pe apostoli, M-am dus Eu după ei, iar cei ce vin așa, sunt cei mai iubiți. De ce sunt cei mai iubiți? Pentru că răspund chemării pe care le-o fac Eu pentru Mine ca să le dau slujbă în planul Meu cel de la Tatăl peste pământ. Fericit și iubit și prea iubit este cel ce Mă aude zicându-i: „Vino după Mine!”, și el să vină, că de acela am Eu nevoie, și aceasta este iubirea cea pentru Dumnezeu. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)
Iubirea pentru Dumnezeu se împlinește la Pucioasa numai atunci când liderii pucioși (fiii lui “Dumnezeu”) își exercită cu zel prerogativele de dregători, ispravnici și supraveghetori ageri peste “poporul” pucios. Poporul pucios trebuie strict dirijat și pus la muncă așa încât toate acareturile, zidurile și zidirile de la Pucioasa să strălucească de frumusețe și de prospețime și de belșug, și așa să-L mărturisească ei pe Dumnezeul lor în fața oamenilor din lume, care vor fi să se mire adânc de cele ce văd:
“O, fiilor, tăria Mea din om se vede dacă este numai atunci când ea se dovedește. O, fiilor care-Mi auziți cuvântul peste Ierusalim și peste pământ! V-am dat să zidiți Ierusalimul. V-am dat să zidiți un popor cu cele de la Mine. Mă uit mereu la această zidire. Tot atât de mult să vă uitați și voi, căci o zidire trebuie mereu înnoită, mereu îngrijită, că altfel ea se strică, fiilor. O casă trebuie mereu întărită, curățată, măturată, lustruită, spălată și stropită cu miresme, ca să-i placă în ea stăpânului. Iubirea pentru Dumnezeu, ea este cea care aduce veșnicie peste toate. Împrospătați cu această mireasmă duhul și trupul și sufletul Ierusalimului Meu din jurul vostru, și pe care Eu îl îngrijesc cu cuvântul vieții veșnice.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)
De acum înainte, numai pucioșii mai pot avea iubire pentru Dumnezeu, în timp ce “necredincioșii” rămân la stadiul depășit în care doar au impresia că au iubire de Dumnezeu”, în realitate ei având doar iubire de sine:
“O, Ierusalime, să nu te saturi de Dumnezeu. Dau mereu să-i fac gust bun hranei pe care ți-o dau spre ființă. Dau să-ți fie drag s-o mănânci și s-o dorești și s-o iei cu mulțumire, fiule poporul Meu. Tu ești zidirea Mea de azi, și cu tine lucrez la facerea omului. Amin. Și nu uita că Mi-e dor să Mă mărturisești la cei din cer și la cei de pe pământ Dumnezeul tău, Ierusalime. Numai tu ai de Dumnezeu pe Dumnezeul Cel adevărat. Iată, nu pot oamenii să aibă iubire pentru Mine și nu pentru ei. Dar tu învață mereu această mare minune, această măreție pe care o ai tu de la Mine pentru cei ce au iubire pentru Mine și nu pentru ei. Și dacă tu n-ai cunoscut până să fii al Meu iubirea de Dumnezeu, iată, Eu te-am învățat ceea ce este mai mult. Te-am învățat iubirea pentru Dumnezeu, poporul Meu, și prin ea îmi ești tu Mie popor. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)
Așadar, “iubirea pentru Dumnezeu” este ceva mai mult decât “iubirea de Dumnezeu”, este un salt calitativ atins numai de către creștinii de la Pucioasa, de la care la ei nu se mai poate trece înapoi.
Acum, după ce pregătirea ideologică a fost făcută, se poate trece la sentințe, la maxime, la sintetizarea noii învățături care aduce “facerea din nou a omului”, “nașterea din nou a lumii”. Acum se poate face clar distincția între iubirea de Dumnezeu, și iubirea pentru Dumnezeu. Iar iubirea pentru Dumnezeu o are numai acela care merge neabătut pe calea cea nouă deschisă de către pucioși cu „Cuvântul” lor:
“Cine are iubire de Dumnezeu, se hrănește cu ea și și-o cântă și și-o vestește, dar cine are iubire pentru Dumnezeu, acela și-o jertfește pentru Dumnezeu, la cererea lui Dumnezeu. Amin. Îți dau mereu putere nouă, popor zidit de Dumnezeu, că Eu cu tine am început din nou facerea omului, nașterea din nou a lumii, facerea din nou a toate câte vor fi. Ridică-te mereu ca să poți mereu, ca să mergi mereu, căci cel ce stă jos, acela nu merge, iar cel ce merge la cuvântul Meu, acela a învățat iubirea pentru Dumnezeu. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)
Liderii pucioși sunt apoi căinați de către Dumnezeul lor pentru “slăbiciunea” lor și pentru că nimeni nu le aduce și lor o mângâiere cât de mică, ci toți caută să-i stoarcă de puteri. Dar ei sunt cei care vor fi învățătorii care vor învăța poporul Legea cea Nouă, adică felul cum trebuie să-L iubească de acum încolo pe Dumnezeu: Poporul să iubească iubirea pentru Dumnezeu, iubindu-și liderii, pe “copilașii trudiți și zdrobiți de griji de la Pucioasa”. Dar nu pentru ei să-i iubească, nici pentru sine, ci pentru Dumnezeu să-i iubească. Numai să-i iubească pe ei, pentru că pentru El îi iubește, dacă îi va iubi cu adevărat:
“O, copilași trudiți și zdrobiți sub grijile Mele pe care vi le-am dat să le duceți! Suflu acum, iar suflarea Mea peste voi vă dă haruri noi, și mângâiere vă dă, că pe voi nimeni nu vă mângâie, și cine nu știe să caute la Mine, acela caută la voi, iar voi sunteți plăpânzi de tot, și de peste tot vi se storc puterile voastre. Eu însă vă dau puteri noi, că am nevoie de voi, fiilor copii. Mânuțele și inimioarele voastre sunt scaunul pe care Eu îmi odihnesc tot ce am de lucrat pe pământ acum, odată cu venirea Mea la voi. Învățați poporul care este cu voi să stea în hăinuță sfântă și să iubească iubirea cea pentru Mine. Și dacă voiește, să vă iubească și pe voi, dar nu pentru voi și nici pentru ei, ci numai pentru Mine. Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)
Cât de statornică a fost această nouă Lege a iubirii pentru Dumnezeu, prin iubirea “fiilor lui Dumnezeu” (liderii pucioși)?
|