Citat:
În prealabil postat de Doriana
Cand vorbeau apostolii erau adunati acolo oameni din multe neamuri. Daca erau numai evrei ziceau si ei , ca si tine, ca nu inteleg ce vorbesc, deci nu e de la Dumnezeu.
Am auzit si engleza vorbindu-se [desigur, veti zice ca o stia de la scoala, ei bine, nu o stia]. Am auzit si de germana, portugheza , spaniola si altele.
O intrebare: Exista cam 6500 limbi vorbite azi in lume. De unde stii ca ce auzi nu e o limba pamanteasca?
|
Apostolul Pavel cand scrie de limbi si in special despre vorbitul in limbi pe care nimeni altcineva nu le cunoaste -- acolo unde zice ca sunt strain pentru el sau el pentru mine - nu mentioneaza situatia in care cel care vorbeste nu pricepe nici macar ceea ce el spune in limbi.
Adica omul fiind strain pentru el insusi in clipele acelea. In toate trebuie sa punem inima si minte, ce rost are o rugaciune pe care o papagalicesc sau pe care o vorbesc in alta limba,
limba pe care nici eu insami n-o cunosc si nu imi pot talmaci mie insami cuvintele care-mi ies pe gura, cu ce ma zidesc sufleteste si ce valoare are pentru Dumnezeu, intrucat eu rugandu-ma nu am fost constienta de ce fac? Hai sa zicem, de dragul fictiunii, si Doamne sa ma ierti ca am scris asta, ca mi se descopera vreo limba ingereasca: pai Duhul care ma invata limba respectiva mi-o va si talmaci pentru ca altfel ce rost are? Adica eu ma rog lui Dumnezeu si El intelege dar eu nu? Nu ii sunt straina Lui dar imi sunt mie? Nu ti se pare cam "schizofrena" treaba asta?
Eu am spus si in zilele anterioare ca bine-ar fi sa fie doar o chestiune psihologica si de pressing social si de expectancy, cum zice si Andrusca. Pentru ca in cazul in care X se trezeste xenolaliind, ca sa ma exprim asa, deci scoate pe gura lucruri pe care nu avea cum sa le spuna, deja asta e din alt film, al aluia cu coarne care pe toate le stie, inclusiv scripturile, limbile si mai toate cate vreti. Nu are rost sa fiu politicoasa pe tema asta si sa adaug un pic de indulcitor la lucrul asta pe care tocmai l-am spus.