194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (IV)
La început, referirile la noua “Lege a iubirii” (care conțineau formula “iubirea pentru Dumnezeu”) erau în continuare elevate. Ulterior ele au devenit doar niște formulări de rutină, pentru ca în final ele să devină cu totul sporadice. În total, după data de 6 mai 2001 se înregistrează doar 15 referiri la formula “iubire pentru Dumnezeu” ( 2 în 2001; 0 în 2002; 0 în 2003; 0 în 2004; 6 în 2005; 1 în 2006, 1 în 2007; 3 în 2008; 2 în 2009; 0 în 2010)
În schimb, formula “iubirea de Dumnezeu” (sau, uneori, referiri negative la adresa “neiubirii de Dumnezeu”) care în mod normal trebuia să dispară cu timpul, cunoaște o revenire spectaculoasă: după data de 6 mai 2001 se înregistrează 114 referiri la formula “iubirea de Dumnezeu” ( 3 în 2001; 2 în 2002; 29 în 2003; 10 în 2004; 3 în 2005; 8 în 2006, 7 în 2007; 31 în 2008; 17 în 2009; 4 în 2010).
Uneori, referirile la “iubirea pentru Dumnezeu” sunt încorsetate în niște clișee metaforice stereotipe de genul: “viață fără de moarte”; “drumul de pe pământ la cer”; drumul de la cer la pământ:
“Iubirea pentru Dumnezeu e viață fără de moarte, e drumul de pe pământ la cer și de la cer pe pământ, e lucrarea lui Dumnezeu care se varsă pe pământ din om. Așa să fii tu, Ierusalime trudit pentru Mine și pentru slava Mea peste pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 20-05-2001)
Alteori, definirea ei se face prin antiteză cu vechea formulă: “iubirea de Dumnezeu”. Iată, spre exemplu, cum erau “tromboniți” creștinii pelerini sosiți la unul dintre faimoasele “Festivale al Creștinătății Rromânești de la Pucioasa” că trebuie să facă saltul calitativ de la “iubirea de Dumnezeu” (prin care Dumnezeu era doar un bun câștigat pentru ei), la “iubirea pentru Dumnezeu” (în care, dimpotrivă, ei ar fi câștigați cu totul pentru Dumnezeu). Mesajul “Cuvântului” de întâmpinare a pelerinilor se decriptează prin tălmăcirea cuvintelor-cheie: “nuntă, nuntași, Mire, Mireasă, doinași, așternut. Măguliți cu titlul de “nuntași” la “nunta” Mirelui Pucios (e vorba de “Festival”), pelerinii (practicanți, aspiranți, simpatizanți, artiști, invitați, săteni, dar și câțiva gură-cască rătăciți prin mulțime) sunt chemați să asculte cântece populare interpretate de către “doinași” (artiști profesioniști consacrați, tocmiți din vreme pe bani buni de către emisarii liderilor pucioși ca să vină și să dea culoare vie și clasă înaltă serbării câmpenești). Totul este organizat în cele mai mici amănunte pentru a impresiona și a crea mare fast și eventual, ceva publicitate. Vinul cel nou este “Cuvântul” pucios. Mireasa este obștea privilegiată de la Pucioasa. Așternutul este domeniul privat al pucioșilor de la Glodeni. Expresia “Eu însă vreau să vă am pentru Mine, nu pentru voi” reprezintă o opțiune clară pentru varianta “iubire pentru Dumnezeu”, singura care garantează că cei chemați “vor fi cu El” (la dispoziția Lui), în timp ce vechea formulă, cea clasică (“ iubire de Dumnezeu” ) este decodificată ca “El va fi cu ei”(la dispoziția lor):
“Iată vinul cel bun, vin nou, vinul nunții Mele. Veniți la nunta Mea, voi, doinași ai poporului român! Nunta lumii vă face cu mâna, iar nunta Mea se uită după voi. Iubirea pentru Dumnezeu vă face să veniți să fiți cu El, iar iubirea de Dumnezeu vă face să Mă aveți pentru voi. Eu însă vreau să vă am pentru Mine, nu pentru voi, că Eu vin curând, curând, și nunta Mea va fi o sărbătoare pe vecii, fiindcă mireasa are nevoie de iubire, ca și Mirele din cer. Mireasa Mea este cerul Meu de pe pământ, în care Eu Mi-am pregătit așternut.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 9-06-2001)
Lipsa “iubirii pentru Dumnezeu” este definită ca “un gol de viață”:
“Temerea de Dumnezeu este îngerul care-l ține treaz pe om, aprins pe om, iar cine nu o are pe ea, nu are nici dor și nici iubire pentru Dumnezeu, ci este gol de viață unul ca acela și se împarte în jur cu golul din el, cu lipsa lui Dumnezeu din el, și acela este ca o boală în trupul bisericii lui Hristos, ca o suferință pentru cei din preajma lui.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 5-06-2005)
Poporul pucios este îndemnat să se facă un donator de “iubire pentru Dumnezeu”, care va trebui să fie măsura râvnei duhului lui:
“O, poporul Meu, te doresc ca în cer pe pământ, și voiesc să iau din mijlocul tău iubire slăvită, iubire pentru Dumnezeu și pentru lucrările Sale.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-06-2005)
“Dar tu, poporul Meu, să iubești viața, să iubești ascultarea, ca să fii păzit de căderi și să fii în toată clipa ucenicul Meu, ca să nu aibă vreme duhul întunericului să-ți poarte mintea în afară de frica de Dumnezeu și de duhul ascultării, căci prin acestea Eu te am al Meu, și te am prin duhul râvnei cea plină de iubire pentru Dumnezeu, Cel ce a făcut cerul și pământul, și iată, iarăși lucrează înnoirea lor. Amin. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22-07-2005)
Și neamul român este somat să devină donator de “iubire pentru Dumnezeu”, ca o consecință firească a acceptării noii credințe pseudo-ortodoxe de la Pucioasa:
“Duhul Sfânt al cuvântului Meu îi cere neamului român iubire pentru Dumnezeu, credință în acest cuvânt care curăță fărădelegea de pe pământ și care mângâie pe cei ce iubesc în Dumnezeu și nu în lumea aceasta. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22-07-2005)
Orice om chemat la “iubire pentru Dumnezeu” și “iubire pentru poporul Dumnezeului de la Pucioasa”, dacă se împotrivește cu neascultare și cu voia liberă a poftelor sale, va fi pedepsit cu foc, ca să nu-și rateze, totuși, mântuirea:
“Am din acest neam pe fiul care M-a urmat, iar Eu, Domnul, am datoria să-Mi țin făgăduința făcută că voi lucra spre mântuirea acestui neam, căci unde nu pot lucra cu Duhul Sfânt, lucrez cu foc, și făgăduința Mea se luptă împotriva oricărei neascultări a omului care, fiind chemat la iubire pentru Dumnezeu și pentru poporul lui Dumnezeu, este tras înapoi de însăși pofta sa și momit de ea spre mreaja cea care lucrează prin sculele duhului potrivnic lui Dumnezeu, duhul întunericului acestui veac, care se vrea mai mare ca Dumnezeu peste om.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 19-08-2005)
|