View Single Post
Vechi 22.04.2010, 01:22:17
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (V)

Lipsa pocăinței și a “iubirii pentru Dumnezeu” poate atrage pedepse grele peste popor, cum ar fi ploi îndelungat și inundații.
Îndepărtarea lor presupune ca mila lui Dumnezeu să se reverse peste popor, dar această milă nu este necondiționată: dacă și omul va binevoi să aibă milă de Dumnezeu și de Fiii Lui, atunci va primi milă la schimb, dacă nu, nu. Condiția pare a fi nenegociabilă:

“... Mă rog Tatălui în mijlocul tău, Mă rog să facem milă peste pământ, peste neamul român, și să se tragă ploaia cea multă, să se întoarcă în cămările ei, dar Tatăl și cu Mine dorim milă de la om, milă pentru Dumnezeu, pocăință și întoarcere la iubire pentru Dumnezeu, ca să Se milostivească Dumnezeu de pământul binecuvântării cea de la sfârșit de timp, ...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21-09-2005)

Soluția accederii la “iubirea pentru Dumnezeu “ este foarte simplă: lepădarea de sine:

“Te învățăm, popor al venirii Domnului, să înveți de la Domnul tot ce tu faci și împarți. El este blând și smerit cu inima, iar tu să fii ca El. Înalță-ți inima spre El prin rugăciune smerită și blândă, și așa să-ți împarți în jur inima ta, căci cel ce se leapădă de sine, se face iubire pentru Dumnezeu, har ceresc, cu iubire în el pentru Dumnezeu și pentru om, ca să vină pe pământ Domnul și cu sfinții Săi întru împărăție veșnică precum este scris. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-02-2006)

Legea cea nouă a “iubirii cea de sus”, formulată de pucioși ca fiind “iubirea pentru Dumnezeu “ dar și “iubirea de frați” (“frații” fiind pucioșii în general și liderii lor în mod special) este însăși porunca vieții:

“Eu, Domnul, întăresc în mijlocul tău mângâierea Mea, poporul Meu. Ea este cuvântul Meu cel mângâios, care te îndeamnă să ridici spre Mine lucrarea cea mărturisitoare: credința, nădejdea și dragostea, iar acestea se zidesc una pe alta în om când omul împlinește în el porunca vieții, iubirea pentru Dumnezeu cu toată ființa în toată vremea, și iubirea de frați, iar frații sunt cei ce iubesc pe Dumnezeu după porunca iubirii cea de sus, porunca vieții, ...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-02-2007)

Iubirea pentru Dumnezeu “ este inevitabil precedată de umilință, și de vindecarea de păcat, care vindecare nu se poate face decât în două feluri: fie prin Mijlocitori pentru vină și Îndreptători de vieți și Împăciuitori ai lui Dumnezeu cu omul (liderii pucioși, desigur, singurii care mai au puterea de a face și a desface), fie prin simpla credință în “lucrarea de cuvânt” de la Pucioasa căci credința în ea aduce cu sine în mod automat iertarea de păcate. Vai celor aflați în conflict cu liderii pucioși, căci aceia nu mai au Mijlocitori și Îndreptători pentru păcatele și pentru viețile lor:

“Vai celui ce nu are cine să-i îndrepte viața și vina și să-l împace cu Dumnezeu, căci omul singur nu poate face aceasta, de vreme ce este vinovat de păcat, ci îi trebuie mijlocitor pentru vina lui, pentru viața lui, pentru patima lui, și iată, numai umilință în toată clipa îi trebuie lui pentru vindecarea lui de păcat, și apoi îi trebuie iubire pentru Dumnezeu, iubire mare, căci femeii păcătoase i s-au iertat păcatele numai pentru că a iubit pe Dumnezeu cu putere, cu putere multă, tată. O, iată ce face iubirea pentru Dumnezeu în om! Cel ce iubește mult această lucrare de cuvânt, lucrarea Mea de venire iarăși cu salvarea din păcat a omului, i se iartă lui păcatele numai pentru atât, ...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 18-05-2008)

Iubirea pentru Dumnezeu “ are și ea diferite grade de împlinire, dintre care cel mai de dorit este desăvârșirea, de care numai pucioșii au parte în mod nemijlocit, prin lucrarea Duhului Sfânt care-i învață pe ei ce să facă.“Lumea” nu va putea primi învățătura cea nouă a vieții decât indirect, de la pucioși, și prin ei poate ajunge și ea la desăvârșirea în “iubirea pentru Dumnezeu “:

“ Eu, Domnul, sunt tot o iubire pentru voi și vă îngrijesc ca pe o grădină cu flori, fiilor. Dați-Mi putere să stau Învățător peste voi mereu, mereu și mult, fiilor, iar când vă învăț de sus și de jos, luați Duh Sfânt, căci cu Duhul Sfânt vă învăț să lucrați, iar lumii îi dau învățătura Mea cea pentru voi să ia și ea, și să se desăvârșească în iubire pentru Dumnezeu toți cei ce iau din izvorul Meu de la voi. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-04-2009)

Unul dintre criteriile care definesc iubirea pentru Dumnezeu “ este continuitatea: iubirea omului trebuie să fie nestinsă:

“Domnul este Cel ce vede omul mai mult decât omul pe om, iar omului îi trebuie iubire nestinsă pentru ca să fie ea iubire pentru Dumnezeu.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28-08-2009)

Last edited by mariamargareta; 22.04.2010 at 01:25:36.