View Single Post
Vechi 22.04.2010, 04:40:21
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Doamnei profesoare Fani71

Hristos a înviat!
Ioan 7, 18. "Cel care vorbeste de la sine isi cauta slava sa; iar cel care cauta slava celui ce l-a trimis pe el, acela este adevarat

si nedreptate nu este in el. "
După cum am spus la început cele în italice sunt citate, cele cu litere neînclinate sunt scrise de mine. Pentru a nu supăra vreun suflet sau a vorbi cu nedreptate despre Dumnezeu am ales ca și cele scrise în litere neînclinate să nu fie din părere personală ci de la Sfinții Părinți și din convorbiri duhovnicești cu monahi și mireni care prin multă suferință au ajuns la vederea duhovnicească, formându-sela rândul lor în ascultare de Sfânta Biserică și Sfintele Învățături. La vremea când au avut studiile laice au fost șefi de promoție având și o cultură lumească deosebită. Autoritatea lor este dublă: atât una culturală cât și una din experiența practică a vieții duhovnicești. N-am putut umple numai cu citate textul deoarece ar fi ieșit un tratat greu de urmărit. Însă repet nu sunt idei scoase din pântecele meu ci de la Sfinții Părinți.
Luca 21, 19." Prin rabdarea voastra veti dobandi sufletele voastre."
Problemele discutate pe forum la acest front al bioterapiei le urmăresc și vor veni explicații pentru fiecare idee emisă despre acest subiect. Însă din câte am observat remarcile probioterapie provin dintr-o cultură modernă, cum o numesc americanii "corectă politic", după tendințele actuale de relativizare a adevărului și de credință în necredința "lasă că merge și așa". Nu e condamnabil, e firesc pentru zilele noastre.
Luca 18, 8.Fiul Omului, cand va veni, va gasi, oare, credinta pe pamant? .

În fond suntem pe internet, deci într-un spațiu actual bântuit de astfel de deformări culturale.
Dacă veți studia mai serios însă pe Sf. Vasile cel Mare, veți vedea că el a folosit, și recomanda la ceilalți, studiul păgânismului nu pentru a-l pune pe picior de egalitate cu creștinismul ci tocmai pentru a se folosi de informațiile de acolo ca de niște arme împotriva păgânismului. Ceea ce din subtilele dumneavoastră aplecări nu reiese, mai ales din frica dumneavoastră de fundamentalism. Doar există și un extremism al antifundamentalismului. Principiile recomandate de dvs. nu sunt ortodoxe. Dacă veți citi cu atenție Sfinții Părinți veți observa că diferă duhul lor de al lui Moliere, deși am avut Sfinți Măscărici care însă atunci când au trecut la Ortodoxie s-au purtat, cum i-ați eticheta dvs. ca "fundamentaliști". Vă recomand încă o dată să deveniți ortodoxă nu numai după autorizația de profesoară de religie, ci mai ales după duh.

Romani 2, 29. Ci este iudeu cel intru ascuns, iar taierea imprejur este aceea a inimii, in duh, nu in litera; a carui lauda nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu.
2 Corinteni 3, 6. Cel ce ne-a invrednicit sa fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru ca litera ucide, iar duhul face viu.
Fiți cu pace, dacă veți avea răbdare până la sfârșit vom vorbi din destul și despre metodele și despre roadele homeopatiei și acupuncturii și a altora din barca lor pentru a le putea discerne dacă sunt știință sau demonism.
Până atunci trebuie să construim un edificiu din cunoștințele ortodoxe care lipsesc de aici, după cum este vădit din postările dvs. și ale altor entuziaști holistici.

Răspunsul pe scurt, vi l-am dat la început prin îndreptarul de spovedanie, în care însă necrezând și cerând explicații de ce sunt energii malefice, m-ați silit prin aceasta în a răspunde nu prin idei preconcepute și nici prin păreri necalificate ci prin realități raționale și duhovnicești autorizate bisericește și medical deoarece medicina holistică încalcă flagrant și știința și religia fiind boală mixtă care are nevoie deci de un leac dublu.
Oamenii de la care am primit acest duh bisericesc nu au trăit confortabil într-o sănătate strălucitoare. Unul din ei a suferit un accident în mină, prin căderea unei hume de 800 de kg pe el, rupându-i coloana. "Slavă Ție Doamne că mor acum, după ce am ajuns la Biserică" și-a zis. A auzit o voce :"nu te teme te vor scoate în 18 minute."
După ce l-au scos, medicii doreau să-l arunce la gunoi zicând că oricum mai are doar 3 zile de trăit.
Deși pe vremea comunismului, soția i-a adus un preot ortodox, s-a spovedit, s-a împărtășit și a mai trăit... 52 de ani, paralizat.
Pentru că nu a cârtit ci a mulțumit în boală a primit mari daruri de la Dumnezeu învelite printr-o uriașă smerenie. De abia acum după ce s-a dus în chip minunat la Domnul am început să ne dăm seama cine a fost cu adevărat. El a studiat Istoria Bisericii, Sfintele Canoane, Sfinții Părinți a devenit misionar al Bisericii Ortodoxe Române predicând, cu binecuvântarea arhierească în peste 100 de biserici.
A avut dureri foarte mari și a fost și prigonit, bătut de securiști, închis... tot tacâmul. S-a lăsat în voia lui Dumnezeu cu totul și a ajuns, prin durere să aibă vederea duhovnicească. Se ruga ca bolile și necazurile ucenicilor săi să vină asupra lui. A avea vederea duhovnicească ce înseamnă?

Nu putem noi ști ce înseamnă asta. Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos o explică mai bine în viața lui. Pe scurt să înțeleagă realitățile și să le vadă așa cum le vede însuși Hristos. Cum se poate unei făpturi să vadă ca Dumnezeu? Prin Duhul Sfânt, în dar, ca unei făpturi acolo unde vrea și când vrea Dumnezeu. Avem buze necurate și degete necurate și cred

că nu putem scrie despre aceasta. El practica medicina ortodoxă. Recurgea la medicina științifică (clasificarea de alopată este o gogoriță a medicinii New Age, vom discuta despre această clasificare falsă la momentul potrivit). Ce depășea această medicină trebuia rezolvat prin medicina pocăinței, părăsirea păcatelor personale în primul rând și toate acelea dăruite nouă de Dumnezeu prin sfânta preoție: Sfântul Maslu, spovedanie, Sfânta Împărtășanie, ajutorul sfinților după cum era cazul. S-au vindecat așa nu unul sau 2 ci mii. Inclusiv de cancere. Fără efecte secundare.

Desigur că dacă homeopatia (iar o denumire incorectă, minciună sfruntată a clasificării New Age) ar fi vreo medicină nu ar fi păcat a fi folosită. Dar parcă postările ce o susțin, (cu argumentația lor mai mult emoțională și șubredă din punct de vedere logic, fără consecvență ci contradictorie, ca orice sofism, cu aparență de înțelepciune dar fără miez, sofisticată și ușor de demontat prin simplitate) sunt cele mai bune argumente împotriva homeopatiei și acupuncturii.

Luca 8,10. El a zis: Voua va este dat sa cunoasteti tainele imparatiei lui Dumnezeu, iar celorlalti in pilde, ca, vazand, sa nu vada
si, auzind, sa nu inteleaga.

Dar pentru a vedea este nevoie de ochi de ucenic al lui Hristos, adică fierbinte, cu un strop de fundamentalism dar fără ură. Nu de căldicel, corect politic, fundamentalist al antiextremismului, de fapt plin de dispreț.
Și pentru că ieri a fost de două ori ziua mea, a fost Sfânta Muceniță Alexandra împărăteasa și Sfântul Anastasie Sinaitul, vă cer cu dragoste să-mi dați un cadou.
Nu prea e politicos, nici corect politic să ceri cadouri, dar pentru că dvs. cu adevărat aveți o delicatețe pe care eu o admir, chiar dacă doresc să-i schimb sensul către viețile sfinților, nădăjduiesc că o să mi-l dați.
Iată cadoul ce vi-l cer. Numele dat la Sfântul Botez este dublu Sfânt:
1. Pentru că la ortodocși de obicei este numele unui sfânt, și de câte ori se cheamă omul vine și sfântul în chip nevăzut.
2. Pentru că este legătura omului cu Hristos, prin care el se făgăduiește pentru veșnicie să facă parte din oastea Lui, și este numele lui de apel la Rai.
Sunteți așadar dispusă să-mi dăruiți numele dvs. de Botez ca să pot să mă adresez pe nume?
Prefer impersonalului Fani71 să vă spun omenește doamna Ștefania sau cum vă cheamă? Eu fac parte din cei vechi și așa m-aș bucura să vă numesc în adevăr iar nu în poreclă...
Însă ca orice cadou nu este o obligație, dacă vă e rușine de nume sau doriți anonimatul nu trebuie să-mi faceți nici un favor.
Cu durere și dragoste, Alexandru.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote