Citat:
În prealabil postat de Doriana
Draga lacrimi, te inteleg ca esti necajita, dar uitatul peste gard nu e o solutie. E mai bine sa te intrebi: "E drept ca altii au doar una din ele, dar de ce nu e nimic in biserica mea?" De ce toate merg pe principiul "ce nu-i la mine nu e bine"? De ce am fost indoctrinati sa uram pe cei ce nu sunt ca noi si sa dispretuim lucrurile pe care nu le putem avea, chiar daca vin de la Dumnezeu? Caci Dumnezeu a spus:
"Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși."
Deci ar trebui sa te intrebi de ce unii se lauda ca au credinta adevarata dar nu au nici unul din semnele credintei. Iar cei care se chinuie si au cate ceva sunt batjocoriti. [De fapt obiceiul de a batjocori pe cei ce-L cauta pe Dumnezeu e vechi, e dintotdeauna ]
|
Urma si asta, nu e asa? :)
De fapt blablaul vostru incepe in maniera ca noi cam toti am fi crestini, cam toti am avea Duhul Sfant, nu stiu ce gargara corecta politic si foarte relativa, dar in fapt asta gandesti, ca restul nu-l au, ca e numai la voi, si vezi in vorbitul limbului confirmarea acestui fapt: ca daca ar avea si altii Duhul Sfant, ar avea si ei darul asta.
Mai Doriana, pe parcursul topicului ti-ai dat arama pe fata cu mare arta. Ma gandesc ca opiniile astea pe care le expui aici cu acest ton foarte binevoitor si pseudocrestin nu iti apartin doar tie, ci sunt impartasite de toata biserica voastra. Pe asta pedalati cand faceti prozeliti? "Uite ce avem noi si ailalti nu au? Daca ei zic ca eu adevarul, de ce nu vorbeste niciunul in limbi?" Pentru voi Adevarul nu exista, ci doar semne exterioare, pe care ti-am zis ca le au si paganii, si nebunii, dar te incapatanezi sa zici ca nuuuu, ce e la voi e diferiiiiiit.
Da ma, dintr-un anumit punct de vedere, chiar e diferit. Dumnezeu sa aiba mila.
PS: Oare ai dedus tu din vreun post al vreunui ortodox ca
noi ne-am dori sa avem darul asta? Oare v-am putea pizmui pentru ceva ce noi insine nu ne dorim pentru noi?
Chiar nu realizezi ca in momentul in care pui placa "ei de ce au si noi nu" sau invers, "noi de ce avem si ei nu", exploatezi cea mai urata cadere a omului, mandria? Smerenie e nu cand te rogi si te-apuca vorbitul in limbi. Crezi ca e frustrat vreun ortodox ca atunci cand se roaga nu i se intampla nimic exterior? Crezi ca se mahneste in sinea lui si se indoieste de credinta lui cand vede pe penticostal picand in extazuri sau proorocind? Sau cand ii vede pe catolici stigmatizati, in timp ce-n ortodoxie nu cred sa fie vreun caz de-acela pe parcursul istoriei? Oare nu ai impresia ca atunci cand zic si pentru o secunda in sinea mea,
Doamne, ala de ce are si eu nu? m-am facut mandru si am ispitit pe Dumnezeu..