View Single Post
Vechi 22.04.2010, 12:44:22
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Deci e de ajuns sa nu fii cu El si sa nu aduni cu el, ca sa te gasesti in eroare si astfel impotriva Lui.
Marea libertate nu consta in a ne fauri noi chestii dupa cum avem chef, ci in a alege cu El sau impotriva Lui. Alb sau negru, nu ca imi pictez eu niste nuante de gri, ca doar nu e cu totul impotriva albului si nici a negrului.

Homeopatia si bioterapiile astea vin la pachet si cu alte lucruri :) Sunt aproape sigura ca daca as arunca o privire in bibliotecile celor care sustin chestiile astea, as gasi, bineinteles alaturi de Biblie si de Sfintii Parinti foarte ziditori de suflet, si altele: cate ceva despre reiki; cate ceva despre efectul piramidei; cate ceva despre autocunoastere; cate ceva despre cristaloterapie; cate ceva despre zodii; cate ceva despre yoga crestin; cate-o carte scrisa de vreun "crestin" din occident; cate ceva din dialoguri cu Dumnezeu ale unuia si-ale altuia; cate ceva despre chakre sau meridiane energetice sau mai stiu eu ce; cate-o chestie chinezeasca, cate-un feng shui. Nu toate la un loc dar sigur printre picaturi ar fi si-asa ceva, la un loc cu convingerea ca Sfintii Parinti au mai si gresit, n-au stiut nici ei toate, cel putin intr-o privinta sau doua eu sunt mai destept :)

Zicem noi rugaciuni dar parca am mai purta si-o bratara de cupru sau niste inele magnetice intre timp. Punem icoane pe pereti dar parca am orienta patul ca sa dormim cu capul spre nord. Zicem noi ca suntem pacatosi si ticalosi la rugaciune, dar parca am vrea sa mai gandim si pozitiv ca sa atragem lucruri bune din univers. Bem aghiazma dar parca am mai inghiti si niste homeopatie. Facem metanii dar parca niste asane n-ar strica la sanatate. Etc.

Cam asa am eu impresia ca stau lucrurile prin capetele noastre :)
Subiectul acesta despre bioterapie s-a extins f. mult si inca se discuta mult aspecte conexe. Eu insumi am spus ca am sa postez imaginea unei carticele despre Homeopatie cum ca nu este de esenta si conceptie crestina si cu atit mai mult ortodoxa. Am imaginea pe hard dar nu stiu sa o postez pe thread deoarece pe hard fiind nu are un URL (o adresa). Daca am sa descopar am sa o si postez . Dar altceva vreu sa va spun. Citind postarea de mai sus mi-am adus aminte de o intimplare la care am fost martor si care se refera la viata curata , pretentioasa si riguroasa a ortodoxului practicant si nu numai la eventuala calitate de a fi ,,intelectuala si ancorata in stiinta de neinlocuit".
Ma aflam in al doilea mare oras al sudului Romaniei (dupa Bucuresti, desigur) intr-un magazin de obiecte bisericesti discutind cu parintele care gestiona magazinul . Era lume care intra si iesea, care mai cumpara sau care mai purta discutii despre marfa expusa . La un moment dat o tinara femeie cu o fetita in virsta de aproximativ 4 ani a vazut o icoana mare a Maicii Domnului iar fetita a strigat : mama, mama, asta este femeia care m-a luat in brate ! Pt. citeva secunde cele 2 au mai discutat putin iar apoi mama a intrat in discutie cu preotul magazinului cercetindu-l si cerindu-i parerea despre ce ar putea fi o eventuala carte a sa dar care nu mai trebuie tinuta in casa . Asistind la discutie au reiesit urmatoarele : in urma cu 3 saptamini fetita de 4 ani a cazut de la balconul apartamentului de la etajul 3 si a ajuns jos fara sa pateasca nimic. Cind a ajuns la pamint , cu toate ca a vazut-o multa lume copila a zbughit-o in bloc, pe scari la casa sa plingind de frica . Mama a luat-o in brate, a iesit cu ea afara sa vada unde a cazut . Era multa lume adunata linga bloc care a instiintat mama despre ce vazusera ei . Oamenii alarmati au discutat , a venit ambulanta, a luat pe mama si pe fetita , le-au dus la spitalul judetean iar a doua zi de dimineata le-au dat drumul deoarece fetita nu avea absolut nimic . Intoarse acasa si tot discutind amindoua la un moment dat fetita a spus ca in timp ce cadea o femeie a luat-o in brate ferind-o astfel sa se loveasca de pamint dar i-a spus : spunei mamei tale sa arunce cartea ei ! In aceasta situatie discutia mamei cu copila s-a relansat incercind sa o identifice si sa o gaseasca pe femeia care i-a aparat copila . Si a tot cautat mamica si a tot vorbit cu vecinii si cunoscutii care au fost la momentul caderii dar nu a reusit sa identifice nici o femeie cum o descria fetita . S-a gindit mama si ce carte sa aiba ea care ar trebui aruncata dar mai ales ce legatura are femeia respectiva cu cartile din biblioteca familiei. Nu a gasit raspuns. Venind insa in magazinul de obiecte bisericesti ca sa cumpere tamiie fetita a observat , asa cum am spus la inceput o icoana a Maicii Domnului si a aratat-o pe Aceasta mamei ca fiind femeia care a scapat-o . Dar legatura cu cartea care trebuia aruncata nu a putut mamica nici cu preotul magazinului sa o descopere .
Eu mergeam lunar in acel oras si fiind prieten cu custodele magazinului de obiecte bisericesti treceam mereu sa-l vizitez si sa fac cumparaturi. Luna urmatoare am intrebat pe parinte daca s-a rezolvat ceva , daca femeia s-a reintors anuntind descoperirea dar peste poveste s-a asezat incet-incet tacerea . Am mai intrebat inca vreo luna doua si apoi am uitat si eu. Dar dupa probabil un an povestind cu parintele de una, de alta si ajungind la faptul ca intimplarea mamei cu caderea fetitei care nu a patit nimic a ajuns de notorietate in oras mi-a spus si sfirsitul povestii :negasind femeia salvatoare mama a cautat si a rascolit toata casa incercind sa gaseasca vreo carte ,,imorala" sau in alt fel dar care sa atraga atentia prin ceva . Nu a gasit dar a visat la un moment dat pe cineva care a indemnat-o sa citeasca cartea fiului ei . Nu a gasit nici un raspuns la nimic, dar se gindea deseori la intimplari . De cite ori lua in mina si citea biblia isi reamintea incet, incet toate intimplarile . Avea o biblie primita de la vinzatorii volanti neoprotestanti , care umbla din casa in casa sa faca ,,cadouri" si diverse invitatii dar o considera buna si folositoare si pt. ca alta nu avea, citea din ea din cind in cind . Nu stiu daca a consultat un duhovnic al ei sau nu dar a revenit la parintele de la magazinul bisericesc si ii mai povestea cite ceva din ce mai petrecea . Intr-un final , deoarece era ortodoxa parintele i-a cerut sa-i dea lui biblia protestanta daruindu-i in loc una ortodoxa din magazin . La un timp mamica a vist o alta femeie care i-a spus ceva asemanator : eu am avut grija de copilul tau iar tu sa ai grija doar de cartea copilului meu ! Punindu-se cap la cap intimplarile s-a concluzionat asa : cazid , fetita a fost purtata pe brate de Maica Domnului si ferita sa nu pateasca ceva . Binefacatoarea a fost recunoscuta de fetita in momentul in care a vazut chipul Preacuratei intro icoana mare din magazin si a descoperit-o astfel tuturor dar Aceasta a cerut copilei sa-i spuna mamei sale(inca din momentul caderii) sa arunce din casa cartea care o defaima pe Ea. Dupa ce a fost identificata cartea , ca fiind biblia protestanta, Grabnic ajutatoarea a poruncit sa nu mai tina in casa carti cu si despre principii si trairi neortodoxe defaimatoare ci doar evanghelia fiului ei .
Asa s-a concluzionat si asa a fost si porunca finala a Preacuratei iar intimplarea a fost si cred ca mai este inca pilda(desi s-au scurs de atunci 9-10 ani) pt. toti cei care iubesc mai presus de stiinta poruncile si trairea in duh si adevar .
Nu trebuie sa credem orice poveste (ispititorul nu doarme)dar credinta ortodoxa trebuie sa o veghem in orice aspect al vietii , chiar si in modul in care ne alegem , patrundem si pastram cartile cumparate ! Trebuie sa adunam cu sirg margaritarele si lucrurile sfinte dar nici decum toate ruginiturile cu reclama atractiva.

Last edited by zaharia_2009; 22.04.2010 at 12:53:12.
Reply With Quote