Oricum, cred sincer ca nu are rost sa mai continuam discutia. Cred ca autonomia gandirii tale nu exista in ceea ce priveste problema ecumenismului. Eu nu am zis ca ar fi un lucru extraordinar, daca ai fi atent la ce vreau sa zic, insa mi se pare o dovada crasa de ignoranta sa pleci in construirea unor convingeri de la niste premise artificiale, fara fond, si fara nici o urma de documentare. Daca ii zicea Consiliul Ecumenic al Bisericii - nu te deranja , pt. ca nu aveai Biserici la plural, sa inteleg..
Poate CEB se refera la `biserici` ca locasuri de cult, sau la biserici locale.... DE UNDE STII DACA NU AI CITIT NIMIC OFICIAL DIN CE SUSTINE CONSILIUL ASTA?
Pur si simplu... Ai auzit acolo de `ecumenism`... Gata. A fost suficient... este de rau. Poate ca CEB spune ca viitorul ecumenismului este ca toata lumea sa treaca la Ortodoxie... De unde poti stii daca nu esti informat deloc? Daca nu ai citit tu ce spun prostii aia acolo... Abia apoi, poti spune... `Da, am citit cateva rapoarte, cateva rezumate ale discutiilor si am observat cutare si cutare aberatie. CEB este un lucru rau`. Este ca si cum vad o carte al carei titlu este `Eros` si nu o citec pt. ca brusc devin convins ca este o carte erotica... Insa cartea respectiva vb. despre `eros` in filosofie sau `erosul crestin`...
Nu m-am pripit cu afirmatia? Nu am gresit? Nu am vb. fara sa stiu despre ce este vorba...?
Citeste intai cartea, si apoi convinge-te ca este o carte erotica... Cerceteaza, cauta...informeaza-te.
|