View Single Post
Vechi 22.04.2010, 15:36:45
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ați afirmat puțin mai înainte că Sfinții Părinți de la Niceea ar fi binecuvântat calendarul după care vă ghidați dv, ceea ce eu ezit să cred fără să produceți documentul. Acum dați înapoi. Poate că ar fi bine să cercetați dv înșivă, să comparați și să nu luați de bun chiar tot ce vă spun unii și alții. Există și păstori care sunt, de fapt, lupi în blană de oaie. Dacă ei v-au spus că Sfinții Părinți au binecuvântat calendarul și găsiți că nu e așa, ar fi bine să fiți mai circumspect cu ei.

Așa am făcut eu, descoperind minciună după minciună în "lumea" ortodoxă. Nu m-am hotărât să plec într-o singură zi, dar, când am văzut că minciunile devin prea numeroase, inclusiv la nivel arhieresc, mi-am dat seama că Biserica lui Cristos nu poate avea asemenea slujitori.
Si acum sa vezi cum te contrazici tu pe tine. Ai spus ca ortodoxia se aseamana cu protestantismul din cauza ca nu asculta de ierarhii sai dar tu ai fost unul din acei care au vazut numeroase minciuni chiar si la nivel arhieresc si nu ai ascultat de ei si te-ai rupt de dreapta credinta, (cuvintele tale:,,Da, aici se aseamănă protestantismul cu ortodoxia: fiecare crede că știe credința mai bine ca mitropolitul. Singura deosebire e că, în timp ce protestanții au desființat ierarhia, ortodocșii o mușcă de spate îndată ce ierarhia lor spune ceva ce oamenilor li se pare că știu mai bine. Cum ar veni, putem să ascultăm de episcop, dar de la caz la caz, și anume când ne convine nouă.)

Eu spun ca orice as vedea la un arhiereu ortodox ca ar face impotriva dogmei ortodoxe nu m-as rupe de Ortodoxie. Daca si Sf. Constantin Brancoveanu ar fi facut asta unde am fi ajuns. Pana la urma arhiereii sunt si ei oameni si pot sa greseasca dar noi nu putem sti modul lor de pocainta. Si crezi ca numai in Biserica Ortodoxa arhiereii gresesc si spun minciuni? Cred ca asa ca si tine isi justifica multi trecerea la o alta religie. Dar uite ca asa cum este Biserica Ortodoxa(modul in care o vezi tu) a pastrat Sf. Traditie neatinsa pana in ziua de azi nici de filioque nici de indulgente papale si alte asemenea.

Dar cred ca orice am discuta mai departe fiecare va ramane cu convingerile lui asa ca...
Reply With Quote