Si eu cred ca tendinta de a crede ca puterea rugaciunii se amplifica prin cantitate este de fapt o parlela pur lumeasca de gindire pur materialista( nu ca asta ar fi in totalitate ceva rau) care nu are de a face cu schimbarea in BINE a fiintei noastre.
Fiecare om are particularitatile psihologice, traumele si povestea lui, deci regula generala nu exista.
Parerea mea este ca degeaba stai cu anii inchis in chilia ta sa-ti plingi pacatele savirsite de exemplu impotriva aproapelui daca Tu, personal nu iesi sa le indrepti,...dar nu IN MINTEA TA, nooooonoono!, ca nu tine! ci IN COMUNITATE tatica! lucrind la iertarea pacatului in fata lui Dumnezeu prin apoapele tau, ajutind, sacrificind timpul tau, transpirind linga el !..acolo este bataia pestelui, nu in izolare, chipurile bagind jdeemii de rugaciuni!
Revenind la modelul nostru Hristos, nu avem nici un exemplu de rugaciuni continue, ore in sir, repetind de zeci sau sute de ori, sau batind metanii la nesfirsit. Nu inteleg cine a venit cu aceasta idee vioaie:) care mai mult aduce a educatie fizica decit spirituala( Hristos in orice caz nu!) Rugaciune Lui era PREZENTA Lui in mijlocul oamenilor, interactiunea cu ei.
Last edited by andreicozia; 22.04.2010 at 18:05:03.
|