View Single Post
Vechi 16.04.2007, 10:58:10
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sylvie
Calator,Calator....
Nu cred ca a ras cineva de tine,apropos de logoterapie,asa ca nu te simtii jignita de acele glume.E normal sa iei apararea maicilor care se roaga neincetat pt. noi si se lupta si ele,ca si noi,cu patimile.In plus ne sunt superioare macar numai prin faptul ca si-au lasat TOTUL pt. Dumnezeu.Tu ai putea face asa ceva?
Nu e normal sa iei apararea maicilor care gresesc, nu? Plus de asta nu e nimic meritoriu in faptul ca maicile s-au retrasa la manastire. Cred ca mai greu este in lume decat sa stai la manastire, sa mergi la biserica si sa primesti bani de la stat si de la "sponsori" pentru stat. Cat despre rugaciunea lor...asta este in carti bisericesti, nu cred ca le verifica cineva.... Pe de alta parte rugaciunea este o cxhewstiune atat de intima incat cu greu cred ca poate fi adusa in discutie de alta persoana decat cea care se roaga....

Eu am ales sa traiesc in lume... Nu vreau sa fiu rau, dar am multi cunoscuti prin manastiri, monahi si monahii, care au ajuns acolo pentru ca nu s-au putut adapta "in lume" sau pentru ca au avut deceptii amoroase. Pur si simplu au renuntat sa lupte. Cred ca altele ar trebui sa fie motivele pentru care ajungi la manastire.

Nu generalizez... Stii ca inca mai sunt maici/calugari (frati/surori) care ajung la manastire din cauza ca familiile din care provin nu isi permit sa le intretina?

Reply With Quote