Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Aici,in mesaj,ma refeream la ai tai cunoscuti.Esti asa de sigur si de ferm convins ca iar nu te inseli ca si cu aproapele tau(maica aceea care,in final,a ales sa se roage pt.tine caci nu ti-a dat inapoi pomelnicul sau acatist ce era,nu mai stiu eu asta,)de la SF.Manastire Dealu,am retinut bine?
|
In logica ta...maica aia a luat pomelnicul pentru ca i-am dat bani...nu ea se roaga ci preotul ea era doar o "casiera"...
In privinta prietenilor mei imi permit sa emit pareri in cunostinta de cauza si nu cred ca ma poti contrazice. Stiu si de ce s-au calugarit, si ce viata duc la manastire etc.
Din moment ce calugarii/calugaritele au ales sa mearga la manstire de ce le plangi de mila. Cu mici exceptii manastirea mi se pare o renuntare, o viata fara griji. Nu au soti, copii, job....ce sa mai responsabilitati. Lucreaza, teoretic, doar pentru mantuirea sufletului lor. Pe cand o persoana care sta in lume, pe langa lupta pentru mantuire, trebuie sa le indeplineasca si pe cele lumesti. Iar "standardele" nu sunt chiar asa diferite...