Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU
Hristos a înviat!
După cum spun Sfinții Părinți dintre toate virtuțile cea mai bună este ascultarea. Ascultătorul are lanț de aur.
Când mi-a spus duhovnicul să las scrisul pe forum bine a făcut. S-au așezat lucrurile de la sine:
De când kiralina a părăsit frontul convorbirea a căpătat o așezare mai puțin tensionată și s-a mers pe aspectul „științific” al acupuncturii și homeopatiei ba chiar s-au emis păreri cum că anumiți duhovnici ortodocși le susțin ca pe o „știință”. Nu s-a mai susținut însă că ar fi vreo harismă dumnezeiască în ele. A avut și aceasta rolul ei pozitiv la vreme potrivită pentru a arăta, discret, că totuși se dorește prin bioenergie substituirea sfințeniei și a Sfintelor Taine ale Bisericii.
Este bine așa deoarece vom ști acum cui să ne adresăm – celor care vor să facă din bioenergie știință.
S-a mers foarte mult pe păreri personale, gen „nu mă pricep, dar părerea mea este că”. Sigur că e mai simplu să faci scurte declarații paradigmatice dar de aici a ajunge la adevăr e cale lungă. Calea la adevăr este cu sudoare și sânge deoarece este Sfânta Cruce.
E bine și cu păreri personale pentru că se dezvăluie credința personală a susținătorilor și se evidențiază acțiunea de înșelare ideatică indusă prin aceste false științe și superficialitatea și neducerea până la cap a raționamentelor susținătoare.
Ortodocșilor însă, deoarece credința lor dorește cu orice chip să fie dreaptă deci să fie profund pătrunsă de adevăr, le șade mai bine să argumenteze fiecare declarație nu prin ironie, cu atac la persoană, ci prin rațiune, dacă se poate chiar rațiune duhovnicească iar nu căzută.
Cu binecuvântarea duhovnicului și la cererea unor prieteni de pe forum o să declanșez o serie de postări pe acest subiect din cartea noastră cu acest subiect. M-am ferit de păreri personale și m-am străduit să argumentez fiecare afirmație. Rog cei care vor citi să fie atenți la fiecare argument și să-l combată logic nu cu afirmații gratuite. E ușor să dărâmi prin lozinci doar e lucru demonic, dar este foarte foarte greu să construiești și mai ales duhovnicește doar e lucru după asemănarea lui Dumnezeu.
Nu mă pot apuca de construcție fără să remarc însă și un alt lucru - părerile proprii nelămurite și contradictorii ale susținătorilor medicinii New Age. Nu am nimic personal cu ei dar totuși afirmațiile lor trebuie combătute - nu pentru a-i întoarce, deoarece la ei funcționează interesul personal (nu neapărat în bani ci mai mult pentru dogmatisirea păcatului la care sunt părtași) și ideile preconcepute care nu-i lasă să vadă realitatea. Și așa o vor tot contraargumenta nefondat până se vor plictisi, doar la orice argument se poate inventa în mod artificial un contraargument. Combatem afirmațiile lor inițial pe un ton de glumă iar în documentar în termeni serioși pentru a da un ajutor celor care șovăie și nu știu ce să creadă dar caută cinstit adevărul cât și celor convinși de înșelarea vechii medicini idolatre, renăscută azi cu o mască modernă dar nu mai puțin monstruoasă, dar care n-au timp să caute argumente duhovnicești și științifice pentru susținerea credinței noastre într-o medicină creștină, cum sunt și prietenii care mi-au cerut să postez acum când s-a terminat Postul Mare.
Așadar cu dragoste pentru ei și cu dorința ca noi toți să ajungem la lumina cea bucuroasă și veșnică a adevărului, singura sănătate mântuitoare, vă doresc:
HRISTOS A ÎNVIAT!
|
Aici mi-s,nu am disparut,doar ca nu am timp sa postez!am timp sa te intreb un lucru:ai povestit de acel domn care a stat paralizat 50 de ani si a primit vederea duhovniceasca.ce a primit era harisma sau stiinta?povestea mea e identica cu a lui,suferinta urmata de o plata fireasca.de ce te tot incapatanezi sa sustii ca bioenergia e doar stiinta?nu am primit capacitatile prin studiu,ci prin suferinta si ruga!unde e stiinta?nu zic ca bioen nu e stiinta.e,dar uneori,rar,e harisma!si modifica,te rog sondajul tau fals,intrucat nu apare la termenul harisma acel 1%,care ma reprezinta pe mine!am spus ce aveam de spus,dar pe acest forumel exemplul personal nu bate teoriile ce nu intotd sunt verificate!oricat si-ar expune cineva propria poveste,i se arunca in fata citate si tomuri intregi,care ar trebui sa il lamureasca pe bietul om ca i se pare doar ca a trait ce a trait,ca nu are cum sa fie real ce sustine ca i s-a intamplat!asa ca,dear alexutzu,te las sa te contrazici singur spunand ca nu exista harisme primite in urma suferintei-vezi cazul cu d-nul paralizat!iar eu ma retrag in cabinetul meu unde un om purificat prin suferinta are cu ce sa isi ajute semenii,repet,gratuit!iar tu bate campii linistit cum ca bioenergia e doar stiinta!