View Single Post
Vechi 23.04.2010, 16:29:47
antoniap
Guest

Implicit

Calugarii care au comandat icoana ,,Prodromita" au cautat un pictor care in timpul pictarii icoanei sa tina o randuiala aspră de post si de rugaciune. Pentru rugaciunile acelui pictor precum si pentru ale celor care au comandat-o avem astazi o icoana minunata in care fata Maicii Domnului si cea a Mantuitorului s-au pictat prin minune dumnezeiasca. Deci acolo Sus Cineva stie exact cata nevointa am facut in Duh si Adevar.

Am citit undeva ca un calugar cazuse in mandrie fiindca a spus multe rugaciuni in comparatie cu altul. Noaptea i s-a arata in vis ca foarte putine dintre acestea i-au fost primite, deoarece pe majoritatea le-a spus cu mintea imprastiata.

Din cate am inteles este un dar sa-I putem adresa Mantuitorului rugaciuni placute. Un dar pe care il putem cere prin rugaciuni simple. Nu e rau sa spovedim mereu gandurile din timpul rugaciunii precum si imprastierea noastra si gandurile in general. Devenim mai atenti la calitatea rugaciunii. Dar are si cantitatea rostul ei, caci in timpul rugaciunii mintea este fortata sa se orienteze spre Dumnezeu si spre pacatele noastre, nu spre cele lumesti.

Cand iubesti o persoana, simti nevoia sa-i vorbesti mai des si mai mult, cand ti-e mai putin simpatica ii adresezi doua vorbe in treacat sau nici atat. Relatia cu Dumnezeu se construieste in primul rand prin rugaciune. Conteaza in ce relatie vrem noi sa fim cu Dumnezeu. Putem sa fim dusmani, slugi sau prieteni ai lui Dumnezeu.
Reply With Quote