View Single Post
Vechi 23.04.2010, 19:29:16
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Uita-te la lista de daruri si zi-mi cine are credinta:

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."
Problema se pune in felul urmator. Dumnezeu nu da daruri inutile cum sunt cele gen lumina pogorata la Ierusalim ori o vorbire in limbi asa cum sustin unii, fara sunete inteligibile. Darurile au scopuri precise si niciunul dintre cele mentionate anterior nu corespunde acestei cerinte. Ultimul lucru pe care l-ar face Dumnezeu intr-o lume degradata ca a noastra ar fi sa faca show ca sa ne arate ca suntem in barca potrivita. Va legati prea mult de denominatiuni religioase cand ar trebui sa fiti liberi ca de aceea a platit Mantuitorul pretul sa nu va mai injugati la nimeni, sa fiti gata sa lasati orice invatatura omeneasca, ridicola de multe ori si sa mergeti inainte. Cred ca Penticostalulmantuit a zis ceva de genu' la un moment dat "Eu mor penticostal". Si daca Dumnezeu vrea sa fi mai intelept decat un penticostal, sa cunosti mai mult si mai profund, ce faci? In materie de teologie nu s-a spus ultimul cuvant, este un teren care trebuie supus cercetarii permanent, este de fapt un domeniu in care nu vom avea cunoaterea deplina niciodata, Dumnezeu fiind infinit.