View Single Post
Vechi 24.04.2010, 00:25:26
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (VII)

Duhul Verginicăi vine ca să despecetluiască taina ascultării de Dumnezeu. Aceasta nu este nimic altceva decât… iubirea de Dumnezeu”. Această învățătură a duhului Verginicăi este atât de înaltă și de sublimă, încât însuși “Atotștiutorul Dumnezeu Al Pucioasei” vine cu interes ca să se înfrupte și El din ea:

“ Iar Tu, Doamne, să fii pecete de viață veșnică prin cuvântul meu, căci Tu ești Cuvântul vieții veșnice. Pune pecete de înțelepciune peste mintea și peste inima fiilor lui Israel, ca să priceapă taina mântuirii, taina ascultării de Dumnezeu, care este iubirea de Dumnezeu. Vino cu mine, vino, Doamne, la Israel, ca să aibă viață nouă Israel, viață veșnică, Doamne, Cuvinte Doamne.

– O, vom veni, Verginico, mereu, că dulce este învățătura ta, și Îmi place să mănânc din ea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 8-11-1996)

Iubirea de Dumnezeu” este în mare pericol din pricina învățăturii proorocilor mincinoși, care au ieșit în lume. Singurii care vor scăpa neînșelați de alți “prooroci” vor fi pucioșii, deoarece ei au “proorocii” lor. Și mai au de sprijin tare încă ceva: Noua Evanghelie a Cuvântului Pucios. Prin ea răbdătorii pucioși vor birui cu putere multă, iar nerăbdătorii și neputincioșii nepucioși vor fugi la mare și la munte:

“Pace ție, poporul Meu, căci tu ai cuvântul Meu, tu cunoști glasul Meu. Pace ție, și stai întru Mine veghind, că mulți vor veni și vin în numele Meu, și pe mulți vor amăgi, și mulți se vor sminti și se vor vinde, căci fărădelegea e mare, și din pricina ei iubirea de Dumnezeu se stinge, dar cei răbdători vor birui, căci Evanghelia cuvântului Meu cel nou și vestea împărăției Mele se va vesti și povesti în toată lumea spre mărturie, și apoi Eu vin văzut, și toate se vor sfârși, și Eu voi fi, și mulți vor fugi la munți...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 17-12-1996)

Israelul Pucios, copilul iubit al Noului Ierusalim, este chemat la luptă sfântă cu chemarea străbună: “în săbii să ne bătem, sau în iubire de Dumnezeu să ne luptăm (că-i mai dreaptă!)”:

“O, Israele, copil iubit de Dumnezeu, să te lupți, fiule, în iubire de Dumnezeu, că Eu așa am zis: "Dacă Mă iubește cineva, păzi-va cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi pe el și vom veni la el și Ne vom face locuință". (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6-04-1997)

Duhul Verginicăi vine din nou și-i învață pe oameni că Iubirea de Hristos nu se poate învăța în lume, ci numai în afară de lume (adică, în mănăstire – și nu în orice mânăstire, ci numai în “Mănăstirea mixtă Noul Ierusalim”). Acolo modelul iubirii de Dumnezeu este dat de Maria Magdalena:

O, rău e de omul care iubește lumea, că acela nu se poate face ucenic al lui Hristos, căci iubirea de Hristos este vrăjmășie cu lumea, […] Fericit este cel ce vine din lume și se alipește cu dor de Dumnezeu, că acela face ce a făcut Maria Magdalena și vine și învață iubirea de Dumnezeu.[…]așa cum a fost și cu Maria Magdalena care s-a lăsat vindecată și care a învățat iubirea de Dumnezeu și curățenia inimii și a duhului și a trupului.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6-04-1997)

Opusul iubirii de Dumnezeu este neiubirea de Dumnezeu. La Pucioasa, aceasta se definește printr-un silogism: Neiubirea de Dumnezeu este definiția bârfei; bârfa înseamnă iubire de sine; deci, “neiubirea de Dumnezeu înseamnă iubire de sine”:

“Ce e aceea bârfă? Bârfa înseamnă neiubire de Dumnezeu. Bârfa înseamnă iubire de sine, fiilor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6-04-1997)

Duhul Verginicăi vine și învață “poporul” pucios (Noul Israel de la Pucioasa) că învățătura de “Cuvânt” de peste Noul Ierusalim este cel care aduce trezvie, sfințenie și… iubire de Dumnezeu:

“Așează-Ți sărbătoarea cea de azi peste Israel, și eu Te voi înconjura și din dreapta și din stânga cu cuvântul învățăturii peste Ierusalim, Doamne, că avem nevoie de copii treji și sfinți și calzi cu iubirea de Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6-05-1997)

Pucioșii dau un caracter exclusivist iubirii de Dumnezeu. Dacă ar fi după ei, iubirea aproapelui nu e bună, deoarece “numai iubirea de Dumnezeu este bună”. Ea devine așadar pentru pucioși singura prioritate, iar până la ura de aproapele nu mai este decât un pas:

“ Nu știe omul că numai iubirea de Dumnezeu este bună. [...] Voiesc să împlinesc cu tine și prin tine această Scriptură a înnoirii lumii, și de aceea lucrez în tine dar de credință și de iubire de Dumnezeu, și de ascultare și de sfințenie, poporul Meu, că numai pe tine te mai am viu între oameni. “ (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1-06-1997)

Duhul Verginicăi vine și învață “poporul” pucios că “ iubirea de Dumnezeu este lumină mare pe pământ”, iar preoții au credință fățarnică, fără iubire de Dumnezeu:

“[…]căci iubirea de Dumnezeu este lumină mare pe pământ. [...]Vine Domnul, poporul meu! Întărește-te în credință nefățarnică, […] căci iubirea de Dumnezeu este lumină mare pe pământ. [...] Va veni Domnul la voi și Se va îndrepta din nou spre cei ce stau peste biserică. Fiți treji, că vine Domnul și bate iar și suflă iar cu cuvântul ca să risipească credința cea fățarnică și să pună în locul ei iubire de Dumnezeu și credință sfântă.”“ (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-10-1997)

Last edited by mariamargareta; 24.04.2010 at 00:32:25.