194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (VIII)
A doua venire a Domnului pe pământ a avut deja loc, la Pucioasa. “Credința nefățarnică” propovăduită aici și “iubirea de Dumnezeu” îi vor face pe toți românii creștini pucioși, și ei se vor numi apoi “neamul lui Dumnezeu”. Deși schisma avusese loc deja în Biserică, în anul 1993, “Domnul” Pucios pretinde că n-a venit nici să strice, nici să dezbine :
“M-am coborât acum două mii de ani și M-am făcut Fiul Omului […] Iar acum după două veacuri iarăși M-am coborât din cer cuvânt venit din Tatăl peste neamul românilor ca să fac din români neamul lui Dumnezeu prin credință nefățarnică și prin iubire de Dumnezeu. N-am venit să stric, nu M-a trimis Tatăl să dezbin, ci M-a trimis ca Stăpân ...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-10-1997)
Pucioșii dau noi definiții pentru “iubirea de Dumnezeu”: 1. o condiție a închinării; 2. o urmare a credinței; 3. o expresie a aplecării (supunerii/ascultării):
Fără iubire de Dumnezeu nimeni nu se poate închina lui Dumnezeu cu viața lui, [...] din credință se naște iubirea de Dumnezeu, și din iubire se naște lucrarea închinării, [...]adevărata aplecare este iubirea de Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22-03-1998)
Apoi, încă o nouă definiție pentru “iubirea de Dumnezeu”: o virtute care definește postul. Totodată, se repetă una din defințiile anterioare (“o condiție a închinării”):
“Post înseamnă iubire de Dumnezeu și de oameni. [...]din credință se naște iubire de Dumnezeu, și din iubire se lucrează lucrarea închinării,…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22-03-1998)
Bisericile ortodoxe sunt lipsite de oameni cu “iubire de Dumnezeu”:
“Ziua învierii Mele nu este primită și trăită cu sfințenie și cu iubire de Dumnezeu. Se umplu bisericile de oameni desfrânați și bolnavi la suflet și nevindecați, și apoi se duc într-ale lor și își petrec petrecerea lor în ziua învierii Mele.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 19-04-1998)
Cine nu ține la “Cuvintele” de la Pucioasa nu are “iubire de Dumnezeu”:
“[…] cine nu Mă iubește pe Mine nu ține cuvintele Mele, iar credința fără faptele ei este moartă și nu este credință și nu este iubire de Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 7-06-1998)
Înainte de radicalizarea interpretării conceptului de iubire față de Dumnezeu (promovată de pucioși prin mesajul datat 6 mai 2001), chiar și pucioșii considerau cele două formulări ca fiind echivalente. Un mesaj pretins că vine de la “duhul lui Ilie” folosește în aceeași frază și în același scop formulările echivalente “iubirea de Dumnezeu” și “iubirea pentru El” (pentru Dumnezeu):
“Iubirea de Dumnezeu este boldul care înțeapă moartea. Ea este biruința morții, este viață fără de moarte, viață fără de păcat, fiilor. Iubirea de Dumnezeu a fost taina cea care l-a făcut nemuritor pe Ilie, cel ce a fost mai tare ca moartea, biruind-o în trupul său. [...] Iubirea de Dumnezeu este boldul morții, este viață fără de moarte. Eu […] Când eram copilaș, Domnul mă hrănea cu temerea de El, iar când am crescut, Îl hrăneam eu pe Domnul cu iubirea mea pentru El.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 2-08-1998)
Pucioșii nu mai consideră că BOR este o biserică adevărată, deși toți au fost botezați în biserici aparținând BOR. Pe atunci BOR părea că este adevărată ( însă – zic ei – numai cu numele, și fără a avea “iubire de Dumnezeu”), dar acum, de când a apărut biserica alternativă BNI (Biserica Noul Ierusalim), nu mai este, căci s-a lepădat de “Dumnezeul” Pucioasei:
“ Biserica din România, care-și zicea cea adevărată, cea ortodoxă, nu mai este, căci s-a unit cu păgânii, așa cum a făcut poporul Meu Israel, care s-a unit cu neam străin și n-a mai fost cu Mine, și a căzut de la Dumnezeu și s-a făcut popor păgân. Așa s-a întâmplat și cu biserica cea de azi. O, după ce că era doar cu numele a Mea, după ce că n-avea iubire de Dumnezeu, s-a mai și lepădat de Mine, făcând legământ străin de părinți, călcând testamentul părinților.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 29-08-1998)
|