View Single Post
Vechi 24.04.2010, 20:10:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Alin, nu am spus ca nu apar efecte.
Multi spun ca s-au vindecat, nu contest asta. Ci daca lipseste un substrat material, eu cred ca aceste vindecari nu difera de practici vrajitoresti.
As vrea sa stiu si eu unde este practica vrajitoreasca la o persoana care merge la farmacie, cumpara un medicament, il foloseste ca pe oricare altul (il ia de x ori/zi inainte de masa sau dupa) si se vindeca de o anumita problema.

Ah, si nici macar nu e preparat de nu's ce vraci de pe nu stiu unde ci intr-un laborator cu acreditari, etc.

Si nu mai insista pe argumentul ca "e vrajitoresc pentru ca nu stim cum functioneaza".

Nici despre acupunctura nu se prea stie exact cum functioneaza si in plus este rezultatul unei religii/filosofii pagane.

Crezi ca medicul occidental care practica asa ceva face nu stiu ce ritualuri magice secrete inainte de a incepe tratamentul, se inchina la nu-stiu-ce entitate si o roaga sa-i vindece pacientii?

Am spus occidental pentru ca un chinez e normal sa aiba alta religie si alta perspectiva filosofica/religioasa vizavi de propria practica medicala desi si el e posibil sa nu amestece una cu alta.

Sau daca un saman iti da sa bei un ceai de nu's ce plata care s-a dovedit eficienta pentru o anumita boala, faptul ca nu exista o eticheta care sa spuna compozitia chimica si modul in care actioneaza, plus ca ti-a fost administrata de unul care nu e crestin, inseamna ca e musai vorba de o actiune vrajitoreasca?

Eu vad vindecarea prin vrajitorie un sistem prin care in schimbul vindecarii trebuie sa abandonezi toate sau o parte din convingerile crestine sau sa-ti insusesti altele non-crestine si in conflict cu cele crestine, in schimbul vindecarii.

Aici ar intra asa:
1. oameni care apeleaza la cei care au eticheta clara de vrajitori
2. oameni care apeleaza la cei care ii imping sa foloseasca chiar simboluri crestine in ritualuri non-crestine, ritualuri care conditioneaza vindecarea
3. oameni care apeleaza la orice fel de terapie traditionala sau nu si in urma vindecarii ajung sa spuna ca de fapt Biserica nu este eficienta prin Sfintii sai sau prin Sf. Maslu (am auzit cazul unui astfel de preot a carui sotie a fost vindecata prin bioterapie).
4. altele asemenea (nu-mi mai vin idei pe moment)

Last edited by AlinB; 24.04.2010 at 20:16:37.
Reply With Quote