In ceea ce priveste bioterapia eu nu cred ca este stiinta.
Recunosc, n-am citit tot topicul si eventualele argumente care sa demonstreze asta, cine imi poate da un link direct ii multumesc.
Mai ales ca se vorbeste despre diverse "efecte secundare" atat pentru bioterapeut cat si pentru pacient.
Bioterapeutul "isi poate consuma energia", "poate prelua ceva din suferintele pacientului".
Pacientul la randul lui ar putea la fel de bine prelua din "reziduurile energetice" ale bioterapeutului, inclusiv cele ramase in bioterapeut de la alti pacienti cu alte boli fizice si de ce nu spirituale.
Cine garanteaza ca exista vreun soi de protectie impotriva acestor "efecte secundare"?
In ca manual standard si universal recunoscunt sunt trecute procedurile prin care se pot evita respectivele efecte secundare?
Pe urma, intreb la fel ca si la homeopatie, exista studii care sa arate ca vindecarea se plaseaza dpdv. statistic deasupra procentului "placebo"?
Binenteles ca n-ai sa auzi niciodata un bioterapeut vorbind despre esecurile persoanle, despre oamenii care nu s-au vindecat sau boala a recidivat intr-o forma si mai grava pentru ca de fapt au fost suprimate doar simptomele prin autosugestie. Dar asta nu inseamna ca ele nu exista.
|