View Single Post
Vechi 25.04.2010, 00:25:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exemple.
Si de obicei astea se numesc erezii.
Cred ca stii termenul.
indulgentele, imbogatirea pe spinarea saracului [asta nu e dogma dar se practica]...nu ma provoca sa spun mai multe

Citat:
Cred ca ai lipsit substantial la studiile biblice. Nu e prima data cand te prind ca ai calcat stramb

Galateni cap 1.

"6. Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! "

Stiu versetele, dar nu le anuleaza pe cele date de mine. Problema e ca unii declara falsa evanghelie orice nimic care nu le place si anatemizeaza crestini nevinovati pentru lucruri peste care s-ar putea trece cu rugaciune si buna intelegere.

Citat:
Ti-am spus caracteristicile Bisericii ca sa-ti dai seama ca ceea ce incercai tu sa avansezi ca "Biserica" n-are nimic de a face cu Scriptura.

Nu am facut teologia si raspunsul meu s-ar putea sa nu fie tocmai adecvat dar este potrivit cu contextul discutiei.
Ca parte vazuta Biserica are 3 parti:
1. Invatatura de credinta
2. Ierarhia - stabilita musai prin succesiune apostolica
3. Credinciosii care adera la invatatura de credinta si respecta ierarhia
ok. Esti de acord ca Biserica e Mireasa Domnului care va fi luata la cer?
Daca da, cum se potriveste cu descrierea ta? Va fi luata la cer invatatura, ierarhia, oamenii?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote